Tilbage

Active youth for participatory urban development i Dakar

Organisation:

Plan Danmark (deaktiveret)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.10.2013

Projekt slut:

30.09.2016

Beviliget beløb:

2.442.918,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Senegal

Lokale partnere:

  • ADMG - Association for the Development of Medina Gounass

Overordnede mål :

Marginaliserede børn og unge i Dakars fattige forstæder kræver deres rettigheder og tager ansvar i lokal byudvikling.

Umiddelbare mål :

1) Styrket kapaciteten hos partnerne og 300 unge i fem organisationer til at deltage i byudvikling. 2) 600 unge har mobiliseret lokalsamfundet til at deltage i fællesaktiviteter omkring 20 byudviklingsaktiviteter. 3) Ungdomsorganisationer og NGOer har samlet lokale og nationale interessenter og advokerer med dem for børn og unges interesser i byudvikling.

Målgrupper :

Primær målgruppe: 600 unge fra Guédiawaye mellem 15 og 25 år, hvoraf 100-150 allerede er frivillige; medlemmer og ledelse fra fem ungdomsorganisationer (ADMG, ADPPE, AJB, YETAM og AVDEC); 2000 børn og unge i lokalsamfundet; lokale distriktsmyndigheder. Sekundær målgruppe: Lokale beboere og organisationer, nationale og kommunale myndigheder. Deltagerne er 50 % kvinder og 50 % mænd. Aktiviteterne planlægges så alle deltagere, uanset alder, køn, religiøs tilknytning og eventuelle handicaps har lige muligheder for deltagelse og udbytte.

Resume:

I Dakars fattige byområder er der ikke megen plads til børn og unges trivsel. Byen er i rivende udvikling, men de overordnede byplaner for Dakar har ikke fokus på børn og unges velvære og deres deltagelse i byudviklingen. Projektet styrker børn og unges muligheder for at deltage i og få indflydelse på byudviklingen i Dakars fattige byområder. Det sker gennem konkret handling og frivilligt engagement samt øget indsigt i og mulighed for at holde de lokale myndigheder ansvarlige. I samarbejde med to lokale NGO’er (ADMG og EVE) kapacitetsopbygges fem ungdomsorganisationer (ADMG, ADPPE, Yetam, AJB, AVDEC), så de kan indgå som partnere i byplanlægningen med de lokale myndigheder og tage ansvar for udviklingen af offentlige rum til gavn for hele lokalområdets befolkning.