Tilbage

Empowering youth - From hand-outs to hard work in post-conflict Northern Uganda

Organisation:

Ungdommens Røde Kors

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.12.2010

Projekt slut:

01.03.2013

Beviliget beløb:

2.994.097,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Uganda

Lokale partnere:

  • Uganda Red Cross Society

Overordnede mål :

At give ungdommen i Norduganda mulighederne for at skabe bæredygtige liv og gå forrest i genopbygningen af civilsamfundet og de samfundsmæssige strukturer samt mindske fattigdom og øge sundheds- og uddannelsesniveauet.

Umiddelbare mål :

1. Uganda Red Cross har kapacitet til at implementere og tilbyde Life Planning Skills og livelihood træning I seks lokalafdelinger påvirket af borgerkrigen I Norduganda. 2. 70 % af de 960 Unge, der har deltaget I projektet har forbedret deres Life planning Slills og eksistensgrundlag. 3. Opkvalificering og uddannelse prioriteres I regionen som et væsentligt aspect I genopbygningen, og bevidstheden om unges potentiale i post-konflikt genopbygning er øget blandt politiske aktører og NGOer.

Målgrupper :

• Unge (13-25) der er vokset op under konflikten, herunder internt fordrevne, tidligere bortførte born og unge og forældreløse. 960 unge udgør målgruppen, 50% drenge, 50% piger .

Resume:

Projektet giver 960 marginaliserede unge i post-konfliktsituationen i Norduganda troen på dem selv tilbage og mulighederne for at genopbygge deres samfund. De unge trænes med relevante redskaber til at tage hånd om deres eget liv og får mulighed for at iværksætte mindre indkomstgenererende aktiviteter. Hermed styrkes de unges kompetencer, sociale netværk og mulighed for at skabe bæredygtige liv for sig selv og deres lokalområder. Positive eksempler på unges deltagelse i lokale aktiviteter bruges i fortalerarbejdet for at styrke de unges position og til at kræve deres ret til uddannelse og aktiv inddragelse i genopbygningen af hele regionen, så de unge kan bliver drivkraften for genopbygningen af et fredeligt og demokratisk Norduganda. Projektet implementeres i partnerskab med Uganda Røde Kors og et væsentligt mål er at udvikle deres kapacitet til selv at drive udviklingsprojekter for og med unge i skrøbelige situationer.