Tilbage

Community-based child protection in Harare and Bulawayo

Organisation:

Plan Danmark (deaktiveret)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.10.2013

Projekt slut:

30.04.2016

Beviliget beløb:

2.205.507,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Zimbabwe

Lokale partnere:

  • Justice for Children Trust, Zimbabwe

Overordnede mål :

Styrket børnebeskyttelse i Bulawayo og Harares slumområder

Umiddelbare mål :

• At styrke Justice for Children Trusts fortalerarbejde • At bidrage til et støttende og ikke-voldligt lokalmiljø for børn • At styrke lokal børnebeskyttelse gennem børn og unges aktive deltagelse i deres egen beskyttelse

Målgrupper :

1. Den ultimative målgruppe er mindst 2500 børn (min 50 % piger), der deltager i ugentlige aktiviteter og op mod 12.000 børn der får øget adgang til retshjælp i forbindelse med overgreb. 2. Den primære målgruppe er Justice for Children Trusts medarbejdere, 50 unge (18-30 år, min 50 % piger) der uddannes til Paralegals (lægmandsjurister), 100 børn (14-17 år, min 50 % piger) der uddannes til child-peer facilitators og 35 lokale Børnebeskyttelse-komiteer, der styrkes. 3. Den sekundære målgruppe består af lokale myndigheder, skolelærere, forældre og andre ansvarshavere, der engageres gennem dialog og fortalerarbejde.

Resume:

Projektet har til formål at øge beskyttelsen af børn, som bor i slumområder i Harare og Bulawayo i Zimbabwe. Fokus for projektet er at ændre holdningen til vold imod børn og deres rolle i samfundet, herunder de stereotype kønsroller. Tilgangen er at fremme en ikke-voldlig kultur og styrke lokalsamfundenes aktive rolle i børnebeskyttelse gennem dialog, fortalervirksomhed og børns egen deltagelse. Dette arbejde udfører den lokale partner Justice For Children’s Trust (JCT) via frivillige børn og unge fra lokalsamfundet. Plan Danmark vil styrke JCTs position til at udføre fortalervirksomhed til fordel for børns beskyttelse og rettigheder. De planlagte aktiviteter omfatter træning af børn og unge i deres rettigheder og muligheder for beskyttelse mod vold i hjemmet, skole og lokalsamfundet, samt både frivillig og professionel rådgivning i forbindelse med sager hvor børn har været udsat for overgreb.