Tilbage

Basic Program of Oral Care

Organisation:

Tandsundhed Uden Grænser

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt A (under 0,2 mio)

Projekt start:

01.05.2006

Projekt slut:

01.02.2007

Beviliget beløb:

199.130,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Philippines

Lokale partnere:

  • Channel of Hope Foundation (CHF)

Overordnede mål :

Forbedre tandsundheden i Cebu City ved at nedsætte cariesfrekvensen blandt børn samt gøre de lokale myndigheder opmærksomme på vigtigheden af en profylaktisk indsats.

Umiddelbare mål :

'- Gennembehandling af alle børn på Umapad Elementary School og Banilad Elementary School. - Instruktion, tandbørstning en gang dagligt i skoletiden, supervision af børstning, kontrol af behandlingerne (fyldninger og ekstraktioner). - Kapacitetsopbygning af Cebu Dental Society

Målgrupper :

Den primære målgruppe: - Skolebørn af begge køn i alderen 6-12 år på Umapad Elementary School med 975 elever i denne aldersgruppe og Banilad Elementary School med 1275 elever. - Cebu Dental Society består af både mænd og kvinder. Den sekundære målgruppe: - Børnenes lærer, forældrene og søskende - Lokale myndigheder og skoleledelsen etc.

Resume:

Tandsundhed Uden Grænser (TUG) vil i samarbejde med de lokale filippinske organisationer Cebu Dental Society og Channel of Hope Foundation afvikle projektet ”Basic Program of Oral Care”. Projektets formål er at forbedre den generelle tandsundhed i Cebu City i Filippinerne samt øge myndighedernes opmærksomhed på vigtigheden af profylakse (forebyggende) programmer gennem en kapacitetsopbygning af Cebu Dental Society. Projektets hovedaktivitet er, at ca. 2000 børn på 2 skoler i Cebu City instrueres i tandbørstning. En gang dagligt i skoletiden får børnene udleveret tandpasta og tandbørste og skal børste tænder. Derudover deltager forældre og lærere i workshops om tandsundhed, tandsygdomme og deres forebyggelse. Desuden foretages tandundersøgelse af børnene samt gennemførelse af egentlige behandlinger. Forløbet indledes og afsluttes med en workshop med deltagelse af danske tandlæger og de lokale samarbejdspartnere.