Tilbage

Mannar Women Project

Organisation:

Livets Lys

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt A (under 0,2 mio)

Projekt start:

01.02.2013

Projekt slut:

31.05.2015

Beviliget beløb:

199.744,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Sri Lanka

Lokale partnere:

  • Centre For Performing Arts
  • The cluster in Mannar

Overordnede mål :

Projektet har til formål at hjælpe 90 unge piger og kvinder i Mannar, Sri Lanka, som på grund af den væbnede konflikt har psykosociale lidelser og/eller er ramt af fattigdom.

Umiddelbare mål :

1. Indsatsen er målrettet til psykosocialhealing og -støtte 2. Indtægtsgenererende aktiviteter via hjemmeproduktion af brugs- og kunstgenstande af Palmyra (en slags palmetræ), som videresælges lokalt og i resten af Sri Lanka med henblik på, at de unge piger og kvinde har mulighed for at skabe en normal tilværelse i det omgivende samfund. 3. Projektet skal bidrage til kapacitetsopbygning af den lokale partner og uddannede psykosociale hjælpere og til at konsolidere samarbejdet mellem lokale organisationer blandt andet ”Centre for Rehabilitation of Alcoholics and Drug Addicts” (CRADA), ”Mannar Women Development Federation” (MWDF) og Kvindeklubber i landsbyerne, samt at udvikle effektive og bæredygtige indsatser for målgruppen.

Målgrupper :

Målgruppen for projektet består af: 1)De psykosociale berørte som er 90 unge piger og kvinder i de 4 udvalgte landsbyer, og 2) personale og frivillige fra vores lokale partner.”Centre For Performing Arts” i Mannar

Resume:

Mannar Women Project bygger på erfaringer fra et igangværende pilotprojekt, påbegyndt i oktober 2011. Projektet har til formål at hjælpe 90 unge kvinder i Mannar, Sri Lanka, som på grund af den væbnede konflikt har psyko-sociale lidelser og/eller er ramt af fattigdom. Projektets aktiviteter inkluderer psyko-sociale og kreative aktiviteter (workshops med erfarne ressourcepersoner) og indtægtsgenererende aktiviteter (hjemmeproduktion af brugs- og kunstgenstande af lokale råvarer med videresalg lokalt og i resten af Sri Lanka) for kvinderne. Dernæst bidrager projektet til kapacitetsopbygning af den lokale partner, Centre For Performing Arts i Mannar til at konsolidere samarbejdet med lokale organisationer ”Centre for Rehabilitation of Alcoholics and Drug Addicts” (CRADA), ”Mannar Women Development Federation” (MWDF) og kvindeklubber i landsbyerne og udvikle effektive og bæredygtige indsatser for målgruppen.