Tilbage

Pachamama - kvinder og kaffe i Coroico, Bolvia

Organisation:

Caritas, Danmark

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.07.2008

Projekt slut:

30.06.2011

Beviliget beløb:

1.269.025,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Bolivia

Lokale partnere:

  • Caritas Coroico

Overordnede mål :

Projektet har som mål at forbedre forholdene i landdistrikterne for især kvinderne, som er den mest marginaliserede gruppe og hårdest ramt af fattigdommen

Umiddelbare mål :

1. Målet er at styrke kvindekooperativet Pachamama´s organisationsudvikling og struktur og at styrke medlemmernes kapacitet, således at de er i stand til at administrere og lede kooperativet baseret på sociale værdier i en demokratisk gennemsigtig proces og varetage dets opgaver og interesser både indadtil og udadtil. 2. Målet er at øge produktiviteten og udbyttet i kaffeproduktionen gennem anvendelse af bæredygtige landbrugsøkologiske metoder, samt at forbedre kvaliteten af forarbejdningen af kaffen. 3. Målet er at sikre en øget afsætning og indtjening gennem markedsføring og positionering af kvalitetsprodukter som specialkaffe på primært det bolivianske og på sigt de internationale eksportmarkeder.

Målgrupper :

Projektets målgruppe er kaffekooperativet "Grupo Pachamama", som består af 100 kvindelige producenter.

Resume:

Projektet, der foregår i samarbejde med Caritas Coroico, har som mål at forbedre forholdene i landdistrikterne for især kvinderne, som er den mest marginaliserede gruppe og hårdest ramt af fattigdommen. Projektet støtter en gruppe kvinder i at forbedre deres livssituation gennem organisering, forbedret produktion og afsætning af kaffe. Gennem en participatorisk tilgang tager kvinderne økonomisk og ledelsesmæssigt ansvar og støtter hinanden i at kunne fremføre deres meninger og aktivt påvirke beslutningsprocesser i det offentlige rum. Gennem projektet vil der opsamles erfaringer, der viser, om kaffen kan blive et bæredygtigt alternativ til kokaproduktionen og på sigt generobre sin position som primær afgrøde i området.