Tilbage

Midwifery training

Organisation:

Somalisk Forening for Genopbygning (OFROSOM)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt A (under 0,2 mio)

Projekt start:

01.04.2012

Projekt slut:

30.11.2013

Beviliget beløb:

199.960,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Somalia

Lokale partnere:

  • Somali Society Development Association (SOSDA)

Overordnede mål :

Forbedre sundhedsplejen af gravide kvinder ved/efter fødsel i landdistrikterne i Galmudug, Somalia

Umiddelbare mål :

Det specifikke mål er at udvide sundhedsydelser til et publikum af 10.000 mennesker hovedsagelig gravide kvinder, kvinder under -og efter fødsel i 10 distrikter i Galmudug, hvor der er ingen adgang til sundhed pleje for at mindske mødres, spædbørns og gravide kvinders dødelighed. Dette skal opnås ved uddannelse af 20 jordemødre til at levere sundhedstjenesteydelser til disse fjerntliggende områder i Galmudug.

Målgrupper :

Den første målgruppe er de mennesker, der udgør 10.000 indbyggere i 10 distrikter in Galmudug. Denne målgruppe er hovedsagelig gravide kvinder, kvinder under og efter fødsel. Disse kvinder har ikke råd til at gå til de byer, hvor sundhedspleje er tilgængelig. Denne gruppe alder er mellem 15-45 år. Projekt sekundære vil være 20 kvindelige deltagere, der vil blive uddannet som jordemødre. De er valgt fra 10 målrettet område. Og de vil omfatte traditionelle jordemødre med tidligere skoleundervisning (mindst 8 års skolegang). Denne målgruppe alder er mellem 18 op til 40, der er dedikeret til at tjene deres samfund. De kan være traditionelle jordemødre, der ønsker at øge deres viden gennem uddannelse og praksis..

Resume:

Jordemødre uddannelsesprojekt Projektet sigter mod at fremme folks sundhedspleje i Galmudug af Somalia. Sundhedssystemet har været ude af drift siden 1991. De fattige kvinder i fjernet områder i Galmudug har ikke adgang til sundhedspleje og de får ikke sundhed service under graviditet eller under/efter fødslen, og mange kvinder dør på grund af manglende sundhedspleje. Der er behov for at fremme sundhedssystemet i Somalia, navnlig Galmudug, at redde de fattige menneskers liv, blandet andet kvinder og spædbørn. Målet med dette projekt er at udbrede sundhedsydelse til 10.000 mennesker in Galmudug. Dette sker gennem uddannelse og kursus af 20 jordemødre. De skal tilvejebringe service til den første målgruppe og bredere målgruppe, som vil drage fordel af projektet med forbedret obstetrik. Dette vil også øge udviklingen af sundhedstjenester i Galmudug og samtidig styrke grundlaget for et uafhængigt civilsamfund gennem styrkelse af partnerorganisation SOSDA.