Tilbage

Capacity building in the fight against female genital mutilation in Mali

Organisation:

BØRNEfonden (deaktiveret)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Partnerskabsaktivitet

Projekt start:

01.05.2009

Projekt slut:

31.08.2010

Beviliget beløb:

396.497,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Mali

Lokale partnere:

  • ASDAP (Association pour le Soutien du Développement des Activities de Population)

Overordnede mål :

At øge kapaciteten hos ansatte i sundhedsvæsen, lokale organisationer og BØRNEfonden til at kunne gennemføre oplysningsarbejde om negative sundhedsmæssige konsekvenser af kvindelig omskæring i fem sundheds distrikter i Mali.

Umiddelbare mål :

'- Gennem træning at kapacitetsopbygge 50 ledere af kvindeorganisationer, 25 ung-til-ung rådgivere fra ungdomsorganisationer samt 150 sundhedsarbejdere til at kunne gennemføre oplysningsaktiviteter om kvindelig omskæring. - Gennem kapacitetsopbygning for ansatte på BØRNEfonden´s nationale kontor at skabe ramme for at der udvikles en specifik politik og handleplan i relation til bekæmpelsen af kvindelig omskæring i Mali. - Optrykning og uddeling af undervisningsmateriale om kvindelig omskæring til de trænede personer.

Målgrupper :

'- Ansatte hos ASDAP og BØRNEfonden (kvinder og mænd) - Ledere af kvindeorganisationer (kvinder) og medlemmer af ungdomsorganisationer (unge kvinder og mænd) - Sundhedspersonale (kvinder og mænd).

Resume:

Partnerskabsaktiviteten skal styrke indsatsen mod kvindelig omskæring i Mali, som trods øget fokus fortsat er meget udbredt. Partnerskabsaktiviteten har tre delmål: 1) Styrkelsen af samarbejdet mellem Association de Soutien au Développement des Activités de Population (ASDAP) og BØRNEfonden gennem træning og fælles workshops. 2) Træning af 50 ledere af kvindeorganisationer, 25 ung-til-ung trænere fra ungdomsorganisationer, og 150 sundhedspersonaler (bl.a. sygeplejersker og traditionelle jordmødre) fra fem sundhedsdistrikter. Træningen omhandler håndtering af kvindelig omskæring og anvender materialer og metoder ASDAP nyligt har videreudviklet. 3) Præcisering af BØRNEfonden’s sundhedspolitik i forhold til kvindelig omskæring herunder konkret tiltag fremover. Tilsammen kan ASDAP og BØRNEfonden nå langt i indsatsen mod kvindelig omskæring, idet BØRNEfonden pga. arbejde i landområder er anerkendt i befolkningen, mens ASDAP har lang erfaring inden for reproduktiv sundhed og kvindelig omskæring i Mali.