Tilbage

Mental Health Empowerment in the Southern province of Rwanda, phase two

Organisation:

IMCC (International Medical Cooperation Committee)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Projekt start:

01.03.2010

Projekt slut:

01.05.2012

Beviliget beløb:

481.445,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Rwanda

Lokale partnere:

  • Medical Students' Mental Health Association(MMHA)

Overordnede mål :

At forbedre den mentale sundhedssituation blandt befolkningen i den sydlige provins i Rwanda gennem viden om mental sundhed.

Umiddelbare mål :

Komponent 1: At styrke det eksisterende sundhedskorps’ kompetencer inden for rådgivning og psykoedukation. Yderligere 30 studerende vil få basale kompetencer i psykologisk førstehjælp og rådgivning. Komponent 2: At øge den lokale befolknings viden om PTSD og emner relateret til mental sundhed i den sydlige provins. Dette gøres ved, at det mentale sundhedskorps: Deltager i ceremonielle begivenheder under den officielle sørgeperiode. Øger viden om mental sundhed blandt skoleelever. Komponent 3: At advokere for den lokale partners arbejde og resultater og styrke bæredygtigheden af projektet ved at: Deltage i den internationale Mentale Sundhedsdag. Oplyse de lokale autoriteter om mentale sundhedsproblemer samt det arbejde den lokale partner udfører i lokalsamfundet. Etablere kontakt med professionelle organisationer, som arbejder i mentalsundhedsfeltet i Rwanda.

Målgrupper :

Den primære målgruppe er 80 studerende fra National University of Rwanda (NUR). Kønssammensætningen er 50/50 uanset etnicitet, og de studerende er alle mellem 20 og 40 år gamle. 800 skoleelever fra 20 skoler i den sydlige provins. 40 lokale ledere. Lokalbefolkningen, der deltager i aktiviteterne.

Resume:

Folkemordet i Rwanda i 1994 har medført en af verdens højeste forekomster af post-traumatisk stress syndrom (PTSD). Efter initiativ fra rwandiske medicinstuderende har projektet Mental Health Empowerment in the Southern Province of Rwanda fra november 2007 til juli 2009 arbejdet med at fremme den mentale sundhed i Rwanda. Projektets base har været at uddanne et frivilligt taskforce, bestående af 80 medicin- og psykologistuderende, i kompentencer indenfor psykoedukation og mental sundhed. Efterfølgende har taskforcet afholdt forskellige aktiviteter relateret til mental helbred: Psykoedukation i PTSD-symptomer og coping-strategier og empowerment af lokalbefolkningen indenfor mental sundhed.