Tilbage

YOUTH TAKE LEAD - CLIMATE ACTION

Organisation:

100% for Børnene

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Små Indsatser

Projekt start:

01.05.2020

Projekt slut:

01.12.2020

Beviliget beløb:

99.959,00 kr.

Indsatsen vedrører følgende verdensmål:

  • Mål 13: Klimaindsats
  • Mål 17: Partnerskaber for handling

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Ghana

Lokale partnere:

  • Youth Empowerment Synergy

Overordnede mål :

AT UNGE VISER SIG SOM AKTØRER INDENFOR IMPLEMENTERING AF VERDENSMÅLENE

Umiddelbare mål :

– at styrke unges indsats for SDG13 gennem lokale aktioner. - at udfordre ungdomsorganisationer til at deltage i samlede kampagner for SDG'erne, udover deres sædvanlige fokus. - at give ungdomsorganisationer træning i at udvikle små kampagner. - at lade ghanesiske unge møde danske unge, for at udveksle erfaringer med klimaaktivisme.

Målgrupper :

22 ungdomsorgansiationer, der både er målgruppe og aktive udøvere af projektets kampagner, overfor andre målgrupper: unge og deres lokalsamfund.

Resume:

Dette lille projekt er designet af de unge selv, under en træning i REPOSITION projektet, faciliteret af YES Ghana og 100% for Børnene. Emnet var fundraising og i stedet for blot at tale om det, begav unge fra 22 forskellige ungdomsorganisationer sig ud i at definere et projekt med et problem – manglende deltagelse fra unge ifht SDG13; et formål og aktiviteter – at styrke unges indsats for SDG13 gennem lokale aktioner og en måde at opsamle på - gennem et læringsseminar, hvor ghanesiske unge bl.a. vil møde danske unge, for at udveksle erfaringer med klimaaktivisme. Ansøgningen er leveret som en video, som de unge blev ekstra tid til træningen for at indspille. De arbejdede i grupper, der hver valgte deres talsperson. Det er således et meget participatorisk og behovsstyret projekt, hvor de unge selv har føringen, assisteret af YES Ghana. Det er unges skaberkraft og virkelyst, der kendetegner ansøgningen – i et første forsøg på at søge midler til en fælles indsats om det vigtige verdensmål om handling for klimaet - SDG13.