Tilbage

Mouhoun Agricultural Development Project (Phase 2)

Organisation:

Pioner Afrika

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt A (under 0,2 mio)

Projekt start:

01.12.2013

Projekt slut:

01.06.2015

Beviliget beløb:

194.000,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Burkina Faso

Lokale partnere:

  • Association Centre Ecologique Albert Schweitzer du Burkina Faso (CEAS)
  • Groupment des Maraichers des Berges du Mouhoun (GMBM)

Overordnede mål :

At styrke lokale landbrugsproducenter via adgang til bedre og bæredygtig teknologi, teknisk rådgivning og faglige netværk (nationale organisationer der arbejder indenfor sektoren)

Umiddelbare mål :

Kapacitetsopbygning af CBO’en (GMBM), teknisk træning gennemført, nye teknikker og metoder indført indenfor havebrug, hønsehold og fiskebrug

Målgrupper :

Mindst 20 medlemmer af GMBH og deres familier

Resume:

Mouhoun projektet er en videreførelse af Pioner Afrikas 4 års pilotprojekt i et frugtbart landbrugsområde i det vestlige Burkina Faso. Projektets filosofi baserer sig på at styrke familiers socioøkonomi gennem bedre adgang til marked og civilsamfund. Målgruppen er de initiativrige medlemmer af den lokale forening GMBM, der pt består af ca. 20 landmænd der dyrker i Badala området på Mouhoun flodens højre bred. Pioner Afrikas bidrag består foruden konkrete materielle investeringer i at styrke medlemmernes interne organisering og deres adgang til teknisk rådgivning og nationale faglige netværk. Der er eksempelvis skabt mulighed for praktikophold til studerende ved det tekniske universitet.