Tilbage

Economic Growth for Social Justice: supporting Non Timber Forest Products (NTFP) trade and business development in Karnali

Organisation:

Mission Øst

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

EU samfinansiering Procedure 1

Projekt start:

07.04.2012

Projekt slut:

26.03.2015

Beviliget beløb:

948.600,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Nepal

Lokale partnere:

  • Karnali Integrated Rural Development and Research Centre (KIRDARC)

Overordnede mål :

At bidrage til fattigdomsbekæmpelse i fjerntliggende Karnali distrikter gennem bæredygtig og inklusiv økonomisk vækst.

Umiddelbare mål :

At fremme en bæredygtig og retfærdig udnyttelse af Non Timber Forest Products (NTFP) af høj værdi i Humla, Mugu og Jumla distrikterne i Karnali regionen i Nepal. At øge forretningsdrift og handelsmuligheder for de marginaliserede geografiske områder, gennem udvikling af NTFP produktion, med specielt fokus på inklusion af udsatte, ekskluderede og marginaliserede grupper, såsom kvinder, Dalitter og personer med handicap.

Målgrupper :

Målgruppen er medlemmer af 50 CFUGer lokaliseret i 17 komiteer for udvikling af landsbyer i distrikterne Humla, Mugu og Jumla med omkring 300 personer i hver gruppe (15.000 personer), sammen med 3 forarbejdningsvirksomheder (repræsenterende 3000 NTFP leverandører, arbejdere og ejere), 3 handels- og industrikamre på distriktsniveau og 6 udbydere for forretningsudvikling i de tre måldistrikter. Grupper af særligt udsatte, bestående af kvinder, Dalitter og personer med handicap, er med i målgruppen Forest User Groups (FUG). Disse vil blive etableret for at drage nytte af specifik støtte og empowerment.

Resume:

Projektet bidrager til fattigdomsbekæmpelse i fjerntliggende Karnarli distrikter gennem en bottom up tilgang til bæredygtig og inklusiv økonomisk vækst. Dette vil ske ved at fremme miljømæssig, økonomisk bæredygtig og retfærdig anvendelse af Non Timber Forest Products (NTFP). Strategien er at samle alle aktører i værdikæden, og øge deres tekniske formåen og organisatoriske kapacitet til at mobilisere og blive fortalere for social retfærdighed og menneskerettigheder.