Tilbage

Film Greenhouse for young people in El Alto, Bolivia

Organisation:

SPOR MEDIA

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Projekt start:

01.01.2011

Projekt slut:

31.08.2013

Beviliget beløb:

500.000,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Bolivia

Lokale partnere:

  • Fundación Comunidad de Productores en Artes (COMPA)

Overordnede mål :

Unge i El Alto kan via audiovisuelle og visuelle medier (AV) give omverdenen indblik i deres virkelighed og kamp for social inddragelse.

Umiddelbare mål :

1: Udvikling af et undervisningsprogram i audiovisuel kommunikation. 2: Opgradering af COMPAs kapacitet til at promovere og distribuere audiovisuelle produkter. 3: Oprettelse en koordineringsenhed inden for AV-uddannelse i El Alto og La Paz.

Målgrupper :

14-16-årige unge (af begge køn) i lokale skoler. Projektet vil nå ud til to klasser i to skoler i hvert af de 3 distrikter – i alt 12 klasser svarende til 480 elever. 'Ældre' unge af begge køn der har afsluttet grundskolen.

Resume:

Den bolivianske kulturorganisation COMPA vil i samarbejde med SPOR Media etablere et filmvæksthus i El Alto (ved La Paz). Filmvæksthuset skal dels være et fritidstilbud for unge (af begge køn) og dels en kursusaktivitet, som tilbydes skoler og institutioner. Med professionelle bolivianske mediefolk som undervisere skal Filmvæksthuset lære 480 unge at forholde sig til og håndtere de visuelle medier og derved styrke deres muligheder for at udføre fortalervirksomhed. Projektet bygger på COMPAs 20-årige erfaringer med at involvere børn og unge i kulturelle aktiviteter, der fungerer som middel til social integration for El Altos unge og til aktiv deltagelse i social forandring af samfundet.