Tilbage

Vocational Education for Youth with Mild and Moderate Learning Difficulties

Organisation:

Mission Øst

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.01.2008

Projekt slut:

30.06.2011

Beviliget beløb:

2.958.273,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Armenia

Lokale partnere:

  • Bridge of Hope (BoH)

Overordnede mål :

Det overordnede mål er: Lige adgang til faguddannelse for unge med milde og moderate indlæringsvanskeligheder, hvilket kan lede til lige jobmuligheder og inklusion in det armenske samfund.

Umiddelbare mål :

De konkrete projektmål er: 1. Ved afslutningen af projektet vil unge med milde og moderate indlæringsvanskeligheder opleve en mindre grad af stigmatisering og forbedret social og økonomisk inklusion i det armenske samfund via forbedrede lovgivningsmæsssige rammer, øget offentlig opmærksomhed og bedre beskæftigelses muligheder. 2. Ved afslutningen af projektet vil der eksistere en inkluderende (inclusive) model for faguddannelse for unge med milde og moderate indlæringsvanskeligheder, som vil kunne blive andvendt overalt i landet. Desuden vil 60 unge med milde og moderate indlæringsvanskeligheder have forbedrede muligheder for at finde et arbejde via anerkendte faglige kvalifikationer.

Målgrupper :

De primære målgrupper er: 1) Studerende med milde og moderate indlæringsvanskeligheder, 2) 75 lærere på de to projektskoler, 3) partnerorganisationen Bridge og Hope. De sekundære målgrupper er: 1. Potintielle arbejdsgivere og kollegaer. 2. Forældre og søskende til de 70 studenter indskrevet på den faglige uddannelse etableret gennem projektet. 3. NGO koalitionen 4. Studenter og lærer på Yerevan nummer 2 special skole kompleks og ”Yerevan State College of Humanities”.

Resume:

Udviklingshæmmede unge i Armenien lider under en høj grad af stigmatisering. Dette har en negativ påvirking på deres selvopfattelse, familiernes velfærd og deres muligheder i forbindelse med uddannelse, social og økonomisk inkludering. Derfor er målet for dette projekt at arbejde for gennemførelsen af en rettighedsbaseret tilgang således at unge med milde og moderate indlæringsvanskeligheder får lige muligheder for tilgang til faglig uddannelse. Dette vil medføre inklusion i det Armenske samfund gennem lige jobmuligheder. Disse mål søges opnået gennem aktiviteter på flere niveauer; individ, familie, lokalsamfund, service udbydere og beslutningstagere, gennem et koordineret projektsamarbejde mellem Mission Øst og den Armenske partner organisation Bridge of Hope. Projektets sigte er at opbygge kapacitet og teknisk ekspertise indenfor området både i organisationen og hos samarbejdspartnere. Denne ekspertise er ikke eksisterende i landet, heller ikke indenfor det offentlige og specialiserede myndigheder. Videre sigter projektet på at opbygge civil samfundet bl.a.til at lede det videre arbejde på dette område.