Tilbage

Rådgivnings- og informationscenter for Kvinder i Cameroun

Organisation:

IT i udviklingslandene (ITUL)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Projekt start:

01.12.2005

Projekt slut:

31.05.2008

Beviliget beløb:

909.000,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Cameroon

Lokale partnere:

  • Koel Sisters Association (KOSA)
  • Women’s Counsellors Association

Overordnede mål :

At arbejde for at ændre diskriminerende almene holdninger, juridisk lovgrundlag og administrativ praksis omkring kvinders basale rettigheder i Cameroun.

Umiddelbare mål :

'- Give fattige kvinder uden andre muligheder juridisk hjælp, rådgivning og krisehjælp ud fra et ’empowerment’ perspektiv. - Informere bredt om centrets aktiviteter og om kvinders rettigheder med det formål at påvirke holdninger i samfundet og de lokale myndigheder. - Sikre centrets bæredygtighed i form af lokal forankring og økonomisk driftsgrundlag.

Målgrupper :

Målgruppen er fattige kvinder - i Douala er der cirka 200 000 kvinder i denne kategori. Kvinder med børn, fraskilte kvinder, enker, men også brødre, fædre og sønner, der ønsker rådgivning om deres søsters, datters eller mors situation. Det forventes, at 600-800 personer vil få gavn af projektet.

Resume:

Rådgivnings- og informationscentret WCIC’s hovedformål er i et samarbejde mellem bl.a. ITUL og Dannerhuset, at arbejde for at ændre diskriminerende almene holdninger, juridisk lovgrundlag og administrativ praksis omkring kvinders basale rettigheder i Cameroun. Hovedaktiviteten er at oprette et rådgivnings- og informationscenter i Douala, hvor fattige kvinder ansigt til ansigt kan få krisehjælp og juridisk vejledning og med udgangspunkt i dette centers arbejde aktivt at informere den almene befolkning og offentlige myndigheder om kvinders rettigheder eller mangel på samme. Projektets primære målgrupper er fattige kvinder, den almene befolkning og offentlige myndigheder. Det forventes, at mindst 600 kvinder vil få gavn af projektet.