Tilbage

Towards a decent life for children, youth and their families in the mining sector in Tanzania, phase 2

Organisation:

FIC

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.01.2013

Projekt slut:

28.02.2015

Beviliget beløb:

1.807.209,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Tanzania

Lokale partnere:

  • Good Hope Programme for Children and Youth
  • Islamic Charity Organization for Zahria and Hagar Al-Nawateya (RAD)
  • TANZANIA ,ENERGY,MINES AND CONSTRUCTION WORKERS UNION(TAMICO)

Overordnede mål :

At bidrage til afskaffelse af børnearbejde samt til forbedring af arbejdsforholdene og faglig organisering i minesektoren i Tanzania.

Umiddelbare mål :

1.december 2013: 243 børn og unge fra mineområdet i Mirerani går I skole, og mindst 80 kvinder fra kvindegrupperne har en indkomst, som gør dem i stand til at forsørge deres familie. 2.december 2013: Mindst 100 unge fra Mirerani og de omkringliggende landsbyer deltager aktivt i ungdomsorganisationernes arbejde med at advokere mod farligt børnearbejde. 3.december 2014: De 3 partnere har øget deres kapacitet og udnytter fordelene ved deres samarbejde til at igangsætte længerevarende ændringer, der kan stoppe farligt børnearbejde i minerne. Mindst 40 mindre minejere er holdt op med at bruge børnearbejde og har forbedret sikkerhedsforholdene i deres miner. Hovedparten af beboerne i området har forståelse for at farligt børnearbejde skader børn og accepterer børnenes behov for at gå i skole.

Målgrupper :

Projektets primære målgruppe er 243 børn og deres 100 mødre. Børnenes skolegang støttes det første år af projektet, mens mødrene modtager kapacitetsopbygning og hjælp til at udvikle deres virksomheder. Projektets sekundære målgruppe er de ca. 50.000 mennesker, som bor i nærområdet, som er målgruppen for projektets informations aktiviteter om farligt børnearbejde og vigtigheden i at gå i skole.

Resume:

Projektet bidrager til at skabe anstændige arbejds- og levevilkår for børn og unge og deres familier i Mirerani. Gennem uddannelse, oplysning og kampagner vil børn og unge i Mirerani og de omkringliggende landsbyer blive opmærksomme på børn og unges rettigheder, betydningen af at de får en uddannelse, og at deres helbred ikke ødelægges af farligt arbejde. Gennem fortalervirksomhed og træning sættes der fokus på myndigheders og arbejdsgivers ansvar. Projektet bidrager til, at børn og unge i minesektoren får konkrete alternative muligheder for uddannelse, og samtidig støttes børnenes mødre i videreudvikling af deres businessaktiviteter, så der skabes et økonomisk alternativ til, at børnene arbejder. De unge i Mirerani bakkes op i at drive to lokale organisationer, der advokerer for bedre arbejds- og levevilkår for unge.