Tilbage

Equipped for Change: Building up Civil Society for Disability Advocacy

Organisation:

Mission Øst

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Partnerskabsaktivitet

Projekt start:

01.08.2011

Projekt slut:

01.08.2012

Beviliget beløb:

500.000,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Tadjikistan

Lokale partnere:

  • Association of Committees of the Parents of Children with Disabilities (KACP)
  • Mushfiqi Ma'yubon (MM)
  • Zarshedabonu

Overordnede mål :

Er at forbedre Tadsjikistans civilsamfunds kapacitet til fortalervirksomhed med og for mennesker med handicap i realiseringen af deres rettigheder.

Umiddelbare mål :

At sætte tre civilsamfundsorganisationer i stand til at organiserer sig og øge deres kapacitet til fortalervirksomhed for og med mennesker med handicaps rettigheder i Kulyab distriktet.

Målgrupper :

Frivillige og ansatte hos samarbejdspartnerne Zarshedabonu: 31 ansatte (23 kvinder og 8 mænd) og 2 frivillige, med særligt fokus på managementteamet. Mushfigi Maýubon: 19 ansatte 7 kvinder og 12 mænd samt 45 frivillige, med særligt fokus på de ansatte. Kulyab Association of Commitees of Parents of Children with Disabilities: 7 komiteledere heraf 5 kvinder og 2 mænd. 64 ledere af støttegrupper.

Resume:

I en skrøbelig civilsamfunds kontekst som Tadsjikistan kæmper unge spirende civilsamfundsorganisationer for at etablere sig. Ofte er det de mest legitime organisationer, der mangler input og støtte for at begynde deres udviklingsaktiviteter og fortalervirksomhed. I denne kontekst søger Mission Øst at kapacitetsopbygge 3 partnerorganisationer på tre forskellige stadier, i overensstemmelse med deres specifikke behov og mål. Partnerne, som alle arbejder for at forbedre livet for mennesker med handicap, vil arbejde sammen for at kombinere deres styrker i udviklingen af en fælles strategi for at fremme mennesker med handicaps rettigheder i Distriktet Kulyab, Tadsjikistan. Partnerne vil blive trænet i fortalervirksomhed, modtage skræddersyet organisatorisk sparring samt professionel udvikling for deres medarbejdere samt så småt begynde med fortalervirksomhed. Partnerskabsaktiviteten vil stimulere potentialet i hver enkelt organisation og skabe dialog om fremtidige planer, aktiviteter og udviklingsprojekter for at udleve deres fælles strategi.