Tilbage

Community empowerment for sustainable livelihoods

Organisation:

Orangutang Fonden/Save the Orangutan

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.08.2014

Projekt slut:

31.12.2017

Beviliget beløb:

1.199.171,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Indonesia

Lokale partnere:

  • Borneo Orangutan Survival Foundation

Overordnede mål :

Lokalsamfund er styrket gennem lokalt ejerskab over naturressourcer samt kapacitet til at udøve fortalervirksomhed overfor regerings myndigheder og andre aktører i forhold til rettigheder.

Umiddelbare mål :

1) Gennem en deltagelsesorienteret proces har lokalsamfundene udarbejdet udviklingsplaner, som er finansielt integreret i regeringens puljer for landområderne såvel som i andre aktørers forvaltningsplaner for området. 2) Land og brug af ressourcer er blevet kortlagt, og en proces til at etablere rettigheder til forvaltning af land og naturressourcer er påbegyndt, 3) Minimum 300 mænd og kvinder i landsbyerne er engageret i forvaltningen og genetableringen af naturressourcerne og sikrer herigennem bevarelse af deres levebrød.

Målgrupper :

Primær: Lokalsamfundene Timpah, Batampang, Sei Jaya og Lawang Kajang, total indbyggertal 6.135, heraf 2.923 kvinder og 3.212 mænd. Hovedsageligt oprindelige folk. Sekundær: Lokalregeringen på subdistrikts, distrikts og provinsniveau, andre civilsamfundsorganisationer (CSO’er) i Mawas området, samt omkringliggende lokalsamfund.

Resume:

Oprindelige folk og lokalsamfund i Indonesien har længe været marginaliseret – både i forhold til deres rettigheder til skovområder, skovforvaltning og brugen af skovprodukter såvel som generelle udviklingsindsatser fra regeringens side. Forskellige lovændringer åbner dog formelt op for, at de lokale i skovområdet Mawas i Central Kalimantan kan få anerkendt deres rettigheder til land og forvaltningen af skovressourcerne og få adgang til udviklingsprojekter gennem regeringspuljer til landområder. Processen kræver dog kapacitet, ressourcer og viden som målgrupperne mangler. Det ansøgte projekt har derfor til formål, at assistere de lokale i denne proces og opbygge deres kapacitet, blandt andet til kortlægning af land og skovgrænser, at definere fælles udviklingsmål i en inkluderende og deltagerorienteret proces på landsbyniveau, at organisere sig for fælles beskyttelse af naturressourcerne og udøve fortalervirksomhed overfor regeringen og andre aktører. Projektet er udarbejdet i et partnerskab mellem Red Orangutangen og Borneo Orangutan Survival Foundation