Tilbage

The Gono Kendra Project

Organisation:

Bandhab

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Projekt start:

15.01.2009

Projekt slut:

15.01.2011

Beviliget beløb:

399.827,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Bangladesh

Lokale partnere:

  • Bangladesh Association for Community Education (BACE)

Overordnede mål :

Landsbybeboerne har opnået ny viden, færdigheder og kompetencer til tage fælles beslutninger for at sikre bedre levevilkår for den lokale befolkning

Umiddelbare mål :

Målgruppen har opnået øget viden om rettigheder, sundhed, landbrugsfaglig viden, har deltaget i korte håndværksmæssige kurser og gennem egen organisation arbejde aktivt til gavn for lokalsamfundet.

Målgrupper :

Fattige landsbybeboere i 20 landsbyer, heraf 85% kvinder, og tidligere elever på daghøjskoler.

Resume:

Gono Kendra Projektet retter sig mod fattige unge og voksne i 2 landdistrikter i Bangladesh for at styrke viden, udvikling af kompetencer omkring aktivt medborgerskab, øget indtægt og adgang til de serviceydelser der er til rådighed fra regeringens side. Dette søges gennemført ved hjælp af etablering af 2 x 10 udviklingscentre, Gono Kendras, og etablering af en organisation, hvorigennem adgang til serviceydelserne vil ske, specielt inden for sundhed og landbrugsrådgivning. På længere sigt forventes deltagerne i Gono Kendra Projektet gennem egen organisation at kunne få indflydelse på beslutningerne på græsrodsniveau og i det lokale valgte råd, Union Parishad, og dermed få forbedre levevilkår.