Tilbage

Strengthening Farmer Interest Groups (FIGs) among Ethnic Minorities in Nghe An and Hoa Binh provinces

Organisation:

ADDA

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt E (3 - 5 mio)

Projekt start:

01.01.2013

Projekt slut:

31.12.2015

Beviliget beløb:

4.994.509,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Vietnam

Lokale partnere:

  • Nghe An Farmers Union (NAFU)

Overordnede mål :

I 2020 har etniske minoriteter i det nordlige Vietnam forøget deres levebrød via bedre organisering af deres lokalsamfund.

Umiddelbare mål :

• I 2015 har 50 % af 220 bondekooperativer (BK) i provinserne Nghe An og Hoa Binh forøget deres indkomst med 35 % • I 2015 er 80 ud af 220 BK i Nghe An og Hoa Binh bedre organiserede og i stand til at facilitere aktiviteter til udvikling af deres lokalsamfund • I 2015 påvirker HBFU, NAFU og de 220 BK i stigende grad de lokale og nationale beslutningstagere vedrørende udvikling af landområder samt etniske minoriteter

Målgrupper :

Den primære målgruppe er 220 bondegrupper med ca. 25 medlemmer i hver, i alt ca. 5.500 personer. Det tilstræbes at kønsfordelingen er ca. 50/50.

Resume:

Projektet skal forbedre levevilkårene for 220 små bondekooperativer (BK) blandt etniske minoriteter i to provinser; Nghe An og Hoa Binh i det nordlige Vietnam. Målgruppen er ca. 5.500 bønderne. Ved at kapacitetsopbygge partnerne NAFU og HBFU kan disse bedre hjælpe deres medlemmer. Ved at styrke BKs viden om landbrugsproduktion samt ved træning i markedsføring m.m. vil de få styrket deres indkomstmuligheder. Ved at træne bondegrupperne i organisationsudvikling vil de blive bedre organiserede og få mulighed for at organisere sig omkring udvikling af deres lokalområder. Mindre udviklingsprojekter i lokalområderne skal bruges som praktiske eksempler på, den træning bønderne får samt forbedre levevilkårene for de fattige bønder. Derudover skal både lokale og nationale myndigheder gøres opmærksomme på fordelene ved at arbejde med BK ved at lade befolkningen selv deltage i udviklingen af deres nærområde. De positive effekter skal overbevise andre aktører om at sætte etniske minoriteter på dagsordenen.