Tilbage

Dagcenter for handicappede børn

Organisation:

Danish Friendship

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Projekt start:

01.01.2007

Projekt slut:

30.09.2010

Beviliget beløb:

399.232,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Moldova

Lokale partnere:

  • Charity Foundation, People That Care

Overordnede mål :

At vise vejen til at give handicappede børn og deres familier et bedre og mere indholdsrigt liv, og få dem integreret i et mere tolerant samfund,

Umiddelbare mål :

1. At gøre de handicappede børn i stand til at klare hverdagen. 2. At bryde nogle tabuer og befordre en konstruktiv debat om handicappedes plads i samfundet. 3. At påvise samfundets ansvar.

Målgrupper :

Handicappede drenge og piger i alderen 5 til 18 år. Ligelig fordeling af drenge og piger. Vi vil starte med 15 børn, og der regnes med en naturlig udskiftning på 2-3 børn om året. Sekundære målgruppe er familierne til disse børn.

Resume:

I tæt samarbejde med den Moldoviske forening People That Care og de lokale myndigheder i hovedstaden Cishinev i Moldavien vil Danish Friendship etablere et dagcenter til handicappede børn. Centeret vil starte ud med at have 15 børn, og det forventes, at der vil være en udskiftning af 2 til 3 børn om året. Den sekundære målgruppe for projektet, er familierne til disse børn. Danish Friendship vil gerne hjælpe dem til at få tillid og tro på sig selv og ønsker, at de skal få et netværk af ligestillede, som de kan søge råd og vejledning hos. Samtidig vil projektet styrke forståelsen for de handicappedes vilkår og tale deres sag overfor myndighederne.