Tilbage

"The Right to Earn a Living" - Increased economic inclusion of youth with dissabilities through enhanced livelihoods opportunities

Organisation:

Mission Øst

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt E (3 - 5 mio)

Projekt start:

01.07.2013

Projekt slut:

01.07.2016

Beviliget beløb:

3.949.168,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Armenia

Lokale partnere:

  • Bridge of Hope (BoH)

Overordnede mål :

Øget økonomisk og social inklusion af unge med handicap og stærke civilsamfundsorganisationer i Tavush regionen i Armenien

Umiddelbare mål :

1. ved udgangen af første år: 4 regionale Platforme for Civil Synergi (PCS) og et stærkt civilsamfund, som tillader unge med handicap (Youth with Disabilities YWD) at lede fortalervirksomhed og oplysningsaktiviteter om deres rettigheder til erhvervsfaglig uddannelse og beskæftigelse. 2. ved udgangen af projektet: modtager 120 YWD erhvervsfaglig uddannelse og får kvalifikationer, som er relevante til det lokale arbejdsmarked fra nyetablerede inklusive kurser på 8 erhvervsfaglige træningscentre. 3. ved slutningen af projektet: har 120 YWD i Tavush regionen adgang til forskellige indkomstgivende aktiviteter, markeder/potentielle arbejdsgivere og offentlige ydelser.

Målgrupper :

Primært:120 Unge (16-30 årige) med handicap (66 mænd 54 kvinder) Sekundært: 80 lærere fra otte erhvervsuddannelser, heraf 65% kvinder. Og mange hundrede unge med handicap i fremtiden.

Resume:

Projektets mål er at højne den sociale og økonomiske inklusion af unge med handicap, og styrke civilsamfundsorganisationer, som repræsenterer dem, i fire bysamfund og fire landsbysamfund, i Tavush regionen i Armenien. Dette vil blive gjort ved at styrke fortalervirksomhed for både de unge med handicap og for civilsamfundet, og ved at bringe de statslige og ikke-statslige aktører sammen, som er aktive inden for erhvervsuddannelse og beskæftigelse. Projektet vil også øge 8 erhvervsuddannelses-centres kapacitet og kompetence til at levere inklusiv erhvervsuddannelse og træning til unge med handicap, så de unge lærer relevante færdigheder tilpasset det lokale arbejdsmarkeds behov. Endeligt vil projektet både forbedre adgangen til markeder, til potentielle arbejdsgivere og til offentlig støtte og det vil dermed øge udviklingen af indtægtsgivende aktiviteter for unge med handicap.