Tilbage

Towards a decent life for children, youth and their families in the mining sector in Tanzania

Organisation:

FIC

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.01.2010

Projekt slut:

31.12.2012

Beviliget beløb:

2.083.304,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Tanzania

Lokale partnere:

  • Good Hope Programme for Children and Youth
  • TANZANIA ,ENERGY,MINES AND CONSTRUCTION WORKERS UNION(TAMICO)
  • Tanzania Youth Coalition (TYC)

Overordnede mål :

Det overordnede mål med projektet er at bidrage til afskaffelse af børnearbejde samt til forbedring af arbejdsforholdene og faglig organisering i minesektoren i Tanzania.

Umiddelbare mål :

I december 2012 går 250 børn og unge, som arbejder i Mirerani mine området går i skole. Mindst 50 kvinder har en indkomst til familiens underhold. I december 2012 er mindst 100 unge i Mererani og omliggende landsbyer aktive i ungdomsorganisationer eller andre CBO’er /NGO’er I december 2012, har lokale og regionale myndigheder planlagt nye indgreb/initiativer mod børnearbejde i minerne og mindst 10 arbejdsgivere er ophørt med at beskæftige børn samt har forbedret arbejdsmiljø og sikkerhed i deres miner.

Målgrupper :

Primært børn og unge der arbejder i mineområdet, sekundært deres familier i området . Der er fokus på kvinder og deres mulighed for at forsørge familien via indkomst skabende aktiviteter.

Resume:

Gennem en bred sammensætning af partnere i Tanzania og Danmark vil projektet bidrage til at børn og unge i minesektoren opnår anstændige arbejds- og levevilkår og bidrage til afskaffelse af børnearbejde generelt i Tanzania. Gennem uddannelse, oplysning og kampagner vil børn og unge i minesektoren og generelt i Tanzania blive opmærksomme på børn og unges rettigheder, betydningen af, at de får en uddannelse, og at deres helbred ikke ødelægges af farligt arbejde. Samtidig øges myndigheders og arbejdsgivernes ansvar og vilje til at skabe alternative muligheder. Således vil projektet bidrage til, at børn og unge i minesektoren får konkrete alternative muligheder for uddannelse m.v. Børn og unge i minesektoren skal dels bevidstgøres om deres rettigheder i henhold til internationale aftaler og national lovgivning. Dels skal de styrkes til sammen med andre børn og unge at engagere sig i fællesskab med andre i børne- og ungdomsorganisationer.