Tilbage

Vestafrikanske tekstiler på internet. En uddannelses- og indkomstskabende aktivitet

Organisation:

International Kontakt

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Projekt start:

15.06.2004

Projekt slut:

30.04.2010

Beviliget beløb:

988.902,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Burkina Faso
  • Mali

Lokale partnere:

  • Fil Bleu - Burkina Faso

Overordnede mål :

Forbedre levevilkårene i lokalsamfundet ved at udnytte moderne teknologi. (IT/EDB)

Umiddelbare mål :

At uddanne vestafrikanske kunsthåndværkere i:markedsføring, brug af EDB, opbygning af organisation til videreførelse, opbygning af globalt netværk.

Målgrupper :

A. Vævergruppe I Mali ( Kantu,Dogonbjergene), Le groupement des tisserands et teinturières de Kantu 8 mandlige vævere og 7 kvindelige spindersker. B. Atelier de Martine (4 enlige mødre, som bor og arbejder I udkantskvarteret Pizzy, (Ouagadougou) C. Atelier Dennis I Gounguin (Ouagadougou) 4 mandlige skræddere. 4. Dan-fanigruppen. 15 kvinder, væversker, farvere. (Koudougou, BKF.) D.Main Unies 5 spindersker (kvinder) og 3 bomuldsbønder.

Resume:

Min skrædder i Ouagadougou...Formålet med Fil bleu er at uddanne vestafrikanske kunsthåndværkere, så de får adgang til moderne teknologi (IT) i markedsføring og salg af deres produkter, baseret på traditionelle kompetancer og fremstillet af bomuld dyrket lokalt. Dette gøres ved et website og ved at skabe et forum hvor danskere på en imødekommende måde kan bestille skræddersyet tøj, prodceret af projektgruppens deltagere (5 grupper/46 deltag fra Mali og Burkina Faso.) syet af skrædderne i Ouagadougou. I indsatsperioden vil projektdeltagerne få undervisning i EDB/IT, PR og markedsføring og i hvordan de kan styrke deres organisation. Projektets vil blive formidlet i DK /Norden via udstillinger, foredrag m.m. Projektets succes afhænger af læringsmulighederne i EDB og i hvor høj grad organisationen kan fastholdes efter projektafslutning.