Tilbage

Empowering female garment workers in Cambodia

Organisation:

Clean Clothes Campaign Danmark

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Partnerskabsaktivitet

Projekt start:

01.01.2013

Projekt slut:

01.12.2014

Beviliget beløb:

196.815,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Cambodia

Lokale partnere:

  • Workers Information Centre

Overordnede mål :

At skabe bedre arbejdsforhold for de cambodjanske tekstilarbejdere

Umiddelbare mål :

Gennem støtte til kapacitetsopbygning og samarbejde med den cambodjanske kvindeorganisation Workers Information Center (WIC) vil der blive tilbudt uddannelse til tekstilarbejdere. Uddannelsesindholdet fokuserer på viden om deres arbejdstager- og menneskerettigheder, samt om organisering og forhandling. WIC vil blive styrket til at indsamle og formidle informationer om de kvindelige arbejderes vilkår. Clean Clothes Campaign Danmark (CCCDK) vil formidle informationerne i Europa til forbrugere og til tøjfirmaer, der får produceret på de cambodjanske fabrikker.

Målgrupper :

Målgruppen er mindst 200 kvindelige tekstilarbejdere, samts WICs ansatte og tilknyttede medarbejdere, derudover vil 9 kvinder blive styrket i arbejdet med afholdelse af uddannelser og driften af mødesteder for kvinderne

Resume:

Projektets overordnede mål er at skabe forbedringer for de cambodjanske tekstilarbejdere. Workers Information Center (WIC) er en kvindeorganisation, der støtter de unge kvinder, der arbejder på tekstilfabrikkerne i og omkring Phnom Phen. Ved en støtte til kapacitetsopbygning af WIC kan der iværksættes mere uddannelse, der bl.a. oplyser kvinderne om deres rettigheder, så specielt de unge kvinder bliver opmærksomme på, at de har ret til at organisere sig og forhandle sig til en løn, de kan leve af. Desuden kan et stærkere partnerskab mellem Clean Clothes Campaign Danmark og WIC medvirke til, at forbrugere og modefirmaer, der producerer i Cambodja får flere aktuelle oplysninger om de inhumane forhold for arbejderne, så der kan presses mere på for at gennemføre forbedringer.