Tilbage

Empowerment of women in Kuria, Kenya

Organisation:

FIC

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.04.2012

Projekt slut:

30.09.2014

Beviliget beløb:

1.341.037,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Kenya

Lokale partnere:

  • SOTENI Kenya

Overordnede mål :

Øget økonomisk og social selvværd og kontrol (empowerment) blandt kvinder i Kuria Øst og Vest i Nyanza provinsen i Kenya.

Umiddelbare mål :

1) De 50 kvindegrupper har øget deres organisatoriske kapacitet og viden om hvordan man igangsætter og driver en virksomhed, om deres rettigheder som kvinder samt om de fysiske og sociale konsekvenser af hustruvold, omskæring og HIV/AIDS. 2) I lokalsamfundet er viden om kvinders rettigheder, om de fysiske og sociale konsekvenser af hustruvold, omskæring og HIV/AIDS blevet øget og holdningen til kvinder er blevet ændret i en positiv retning. 3) SOTENI Village of Hope Kuria er blevet mere synlig i lokalsamfundet og har styrket sin kapacitet indenfor projektledelse samt støtte af kvindegrupper i økonomisk og social empowerment.

Målgrupper :

Den primære målgruppe er mindst 800 kvinder, som er organiseret i 50 selvhjælps kvindegrupper, samt ca. 1000 medlemmer af lokalsamfundene, med vægt på mænd og ledere, der er vigtige i forhold til holdningsændringer. Familiemedlemmer til de ca. 800 kvinder udgør den sekundære målgruppe.

Resume:

Projektet udføres i samarbejde med SOTENI Kenya og har til formål at styrke udsatte kvinder i Kuria Øst og Vest i det syd-vestlige Kenya økonomisk og socialt. Over 800 kvinder trænes gennem kvindegrupper i iværksætteri og drift af mikrovirksomheder, om deres rettigheder som kvinder og om sundhedsmæssige problematikker, såsom HIV/AIDS, omskæring og hustruvold. Helt konkret forventes det at kvinderne forbedrer eller starter små kooperativer forankret i kvindegrupperne. Der etableres en central ligestillingskomite med underkomiteer, bestående af lokale autoriteter og kvindegrupperepræsentanter, der gennem events i lokalsamfundet skaber opmærksomhed omkring kvinders rettigheder. Disse events forventes at bidrage til et langsigtet holdningsskifte til kvinders rettigheder blandt især mænd og lokale beslutningstagere og på den måde styrke kvindernes sociale og økonomiske position i Kuria Øst og Vest.