Tilbage

Børneselvhjælpsgrupper

Organisation:

Children Nepal - Denmark

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Projekt start:

01.09.2004

Projekt slut:

31.12.2007

Beviliget beløb:

899.117,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Nepal

Lokale partnere:

  • Children Nepal

Overordnede mål :

Gennem bemyndiggørelse af børn at bidrage til nedbrydelsen af diskriminerende og negative samfundsspiraler i Nepal.

Umiddelbare mål :

a.Bemyndiggørelse af børn gennem arbejdet med børneselvhjælpsgrupper (CSHG) b.Arbejde med magtstrukturerne omkring børn c.Institutionalisering, udvikling og udbredelse af CSHG metoden

Målgrupper :

Målgruppen er ca. 1500 børn mellem 12-18 år. Ca. 925 af disse er piger og ca. 1450 af børnene er udsatte og marginaliserede. Projektet sigter mod mindst 50% deltagelse af piger.

Resume:

Projektet finder sted i Kaski, Parbat og Tanahun distrikterne i Nepal. Dets langsigtede mål er, gennem bemyndiggørelse af børn, at bidrage til nedbrydelse diskrimination i det nepalesiske samfund, samt at udvikle og opkvalificere de metoder og den organisering der ligger til grund for CNs nuværende børneselvhjælpsgruppe program (CSHG). Dette opnås gennem tre hovedaktiviteter: 1.Bemyndiggørelse af børn - oprettelse af 68 nye CSHG der engagerer ca. 1500 udsatte børn i arbejdet med aktiviteter, selvudvikling og træning. Målet er opbyggelse af øget selvtillid, øget forståelse af egne rettigheder, praktiske og professionelle færdigheder inden for socialt og oplysningsarbejde. 2.Arbejde med magtstrukturerne omkring børn involvering af lokalsamfund, skoler, medier mv. 3.Institutionalisering, udvikling og udbredelse af CSHG metoden ny distriktsstruktur, udvikling, dokumentation og oplysning om metoden.