Tilbage

Organize and mobilize for democratic change

Organisation:

Global Aktion - Mennesker & miljø før profit

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt E (3 - 5 mio)

Projekt start:

01.07.2011

Projekt slut:

30.04.2015

Beviliget beløb:

4.995.636,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Swaziland

Lokale partnere:

  • Foundation for Socio-Economic Justice (FSEJ)

Overordnede mål :

Skabelsen af velfungerende og dybt forankret demokrati i Swaziland.

Umiddelbare mål :

Mål: 1: at kapacitetsstyrke 6 partnere, på baggrund af workshops indenfor mobilisering og organisationsudvikling, og civil borgeruddannelse. 2: at give disse bevægelser evnen til at gennemføre kampagner og offentlige møder – også i samarbejde – om deres medlemmers rettigheder og en demokratisering af Swaziland og 3: at give disse bevægelser evnen og styrken til at opbygge og deltage i nationale, regionale og internationale netværk. Swaziland er et ikke demokratisk land, hvor indbyggernes rettigheder ikke respekteres, og ofte krænkes.

Målgrupper :

Målgruppen kan inddeles i to: 1.FSEJ og FSEJ’s 6 partnerorganisationers landsledelser og regionale ledere 2.Personer der er er målgruppe for Rural Civic Education Teams, medlemmerne af alle partnere, CBOs, traditionelle og community ledere, lokale og internationale partnere, netværk, SADC og EU regeringer. De 6 partner partnerorganisationer og de berørte målgrupper består af mere end 50% kvinder. Samlet målgruppe for projektet er ca. 90.000 mennesker.

Resume:

Mål: 1: at kapacitetsstyrke 6 partnere, på baggrund af workshops indenfor mobilisering og organisationsudvikling, og civil borgeruddannelse. 2: at give disse bevægelser evnen til at gennemføre kampagner og offentlige møder – også i samarbejde – om deres medlemmers rettigheder og en demokratisering af Swaziland og 3: at give disse bevægelser evnen og styrken til at opbygge og deltage i nationale, regionale og internationale netværk. Swaziland er et ikke demokratisk land, hvor indbyggernes rettigheder ikke respekteres, og ofte krænkes. Hovedproblemet er derfor manglen på demokrati i landet (og voldsom korruption), hvor fattige og marginaliserede mennesker har meget svært ved at blive hørt. Indsatsen skal styrke en bredere demokratiforståelse ved at styrke det interne demokrati i de medlemsbaserede bevægelser, samt give disse evnen til at tale på vegne af og ved inddragelse af deres medlemmer over for de lokale magthavere, for på den måde at skabe et pres for demokratiske reformer i landet.