Tilbage

MFNSC and Masanga Outreach: Partnership development and community based health promotion in Tonkolili district, Sierra Leone

Organisation:

Masanga DK

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Partnerskabsaktivitet

Projekt start:

01.07.2013

Projekt slut:

31.01.2015

Beviliget beløb:

172.594,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Sierra Leone

Lokale partnere:

  • Masanga Faculty of Nursing Student Club (MFNSC)

Overordnede mål :

At forbedre mødre- og børnesundhed i Tonkolili district, Sierra Leone ved at styrke organisationen MFNSC og udvikle et stærkt partnerskab mellem MFNSC og Masanga Outreach (Masanga DK)

Umiddelbare mål :

1) Øge MFNSCs administrative kompetencer 2) Øge MFNSCs professionelle kapacitet indenfor sundhed 3) Øge befolkningens viden om sundhed 4) Organisations- og partnerskabsudvikling

Målgrupper :

Både bestyrelsen og menige medlemmer af MFNSC samt 200-300 landsbyboere i Tonkolili district. I MFNSC er hovedparten kvinder; i lokal samfundet har vi stort fokus på at involvere både mænd, kvinder, ældre, unge samt professionelt sundhedspersonale.

Resume:

Formålet med indsatsen er at forbedre mødre- og børnesundhed i Tonkolili distrikt, Sierra Leone, gennem styrkelse af vores partner MFNSC, der er en organisation af sygeplejerskestuderende og i samarbejde øge befolkningens viden om sundhed og sundhedsrettigheder gennem oplysningsaktiviteter. I løbet af partnerskabsaktivitetens 14 måneder forventer vi at involvere 8-10 landsbyer, svarende til 2-300 indbyggere. Projektet vil blive gennemført som et partnerskab, der kombinerer den sierra leonske partners viden om de lokale sundhedsudfordringer med støtte fra Masanga DK i sundhedsfaglig og administrativ kapacitetsopbygning. Indsatsen har fire hovedkomponenter, hvor der fokuseres på hhv. 1) administrativ kapacitetsopbygning, 2) sundhedsfaglig kapacitetsopbygning, 3) faktisk gennemførsel af sundhedsoplysende indsatser i lokalområdet samt 4) organisations- og partnerskabsudvikling.