Tilbage

New decent job opportunities for youth in Serbia

Organisation:

FIC

Pulje:

Puljen for Naboskab

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.03.2017

Projekt slut:

01.03.2019

Beviliget beløb:

1.191.200,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Serbia

Lokale partnere:

  • Confederation of Autonomous of Trade Unions of Serbia (CATUS)
  • Initiative for development and cooperation (IRS/IDC)
  • SOLIDAR
  • Trade Union Confederation 'Nezavisnost'
  • Unija poslodavaca Srbije (Serbian Association of Employers)

Overordnede mål :

At styrke samarbejdet og den sociale dialog mellem arbejdsmarkedets parter i Serbien om at skabe flere og bedre job for unge i Serbien (Decent Work)

Umiddelbare mål :

At styrke samarbejdet og den sociale dialog mellem arbejdsmarkedets parter i Serbien om at skaffe flere og bedre job til unge i landet. Delmål 1: At styrke parternes rolle til toparts handlingsplan til egne initiativer og til at påvirke andre aktører. Delmål 2: at styrke kapaciteten hos de sociale parters, IDC og andre aktører til at kunne gennemføre den handlingsplanen.

Målgrupper :

Den primære målgruppe er de sociale parter, her de to faglige landsorganisationer og arbejdsgiverforeningen i Serbien. Den sekundære målgruppe er ovennævnte arbejdsmarkedsorganisationers tilknyttede forbund/ foreninger, virksomheder, samt lærere og ledere på erhvervsskolerne, og relevante andre nationale, regionale og lokale aktører for unges beskæftigelse og ansættelsesvilkår samt lovgiverne i Serbien

Resume:

Projektet formål at styrke samarbejdet og den sociale dialog mellem de sociale parter – fagbevægelsen og arbejdsgiverne – i Serbien, for at forbedre mulighederne for flere og bedre job unge i Serbien. De sociale parter udvikler i fællesskab ” De Sociale Parters Handlingsplan for Flere og Bedre Job for unge i Serbien” til brug for to-parts aftaler indbyrdes og tre-parts-aftaler, samt overfor alle relevante aktører i landet at motivere til at fjerne alle strukturelle, aftale- og lovgivningsmæssig barriere, og for at fremme en offensiv ungdomsbeskæftigelsespolitik. Kapaciteten styrkes hos de lokale partnere i Serbien til internt og overfor andre aktører i landet til at kunne implementere forslagene i ”De Sociale Parters Handlingsplan for Flere og Bedre Job for Unge i Serbien.