Tilbage

Strengthening community responses to economic and social marginalisation of vulnerable families in Hebron

Organisation:

SOS Børnebyerne

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.01.2014

Projekt slut:

28.02.2017

Beviliget beløb:

2.535.795,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Palestinian Authority*, the

Lokale partnere:

  • Rural Women's Development Society
  • SOS Children's Village Palestine

Overordnede mål :

Civilsamfundet og de relevante lokale myndigheder er i stand til adressere økonomisk- og socialmarginalisering og fremme mental sundhed.

Umiddelbare mål :

1. Seks CBO’er i Hebron distriktet er i stand til bæredygtigt, økonomisk og organisatorisk at tage vare om udsatte familiers behov i lokalsamfundet. 2. Antallet af udsatte familier i Hebron distriktet, der benytter psykosociale tilbud er steget, og deres mentale tilstand er forbedret. 3. Antallet af udsatte børn og unge der klarer sig bedre i skoler er steget i Hebron Distriktet.

Målgrupper :

Den primære målgruppe er 140 udsatte og marginaliserede familier og 800 børn, hvoraf størstedelen er påvirket af mentale lidelser; posttraumatisk stresstilstand (PTSD), stress og depression. Heraf er mere end 50% kvinder. Den sekundære målgruppe er 100 CBO medlemmer, frivillige, bestyrelsesmedlemmer og 40 skolelærer. Derudover vil 2.000 børn og unge lære om mentale lidelser i skolerne.

Resume:

Projektet vil styrke og opbygge lokalt forankrede netværk blandt CBO’er og lokale myndigheder for at mobilisere ressourcer, der understøtter svage og udsatte familier i Hebron distriktet i samarbejde med SOS Children's Village Palestine og Rural Women's Development Society. Børn og unge fra fattige familier, der vokser op i området er udsat for ekstrem fattigdom og psykologiske pres, som den israelske besættelse og tilstedeværelsen af bosættere skaber i lokalsamfundet. Projektet vil gennem indkomstskabende aktiviteter i lokale CBO’er at skabe indtjeningsmuligheder for de allermest udsatte familier, især kvinder, der ofte ender med at være ene forsørgere, når familierne bryder sammen. Gennem selvhjælpsgrupper, terapi og medicinske tilbud vil projektet støtte familier, som er påvirket af depressioner, angst og PTSD, der opstår som følge af at leve i en konfliktzone. Derudover ydes der støtte til børn og unge får mulighed for at gennemføre grundskolen og tekniske uddannelser.