Tilbage

Capacity building of BOS Foundation, Mawas

Organisation:

Orangutang Fonden/Save the Orangutan

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Projekt start:

01.05.2009

Projekt slut:

01.03.2011

Beviliget beløb:

399.297,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Indonesia

Lokale partnere:

  • Borneo Orangutan Survival Foundation

Overordnede mål :

Er at øge kapaciteten og legitimiteten i BOS Foundation, Mawas. For at forbedre samarbejdet mellem BOS og det omgivne samfund, herunder især befolkningenog andre Ngo’er der arbejder i området.

Umiddelbare mål :

Er bedre kommunikation såvel internet som eksternt i BOS Foundation, Mawas, bedre implementering af organisationens projekter og enstyrkelse af organisationens legitimitet.

Målgrupper :

'- Primær målgruppe: felt- og kommunikationsmedarbejdere i BOS Foundation, Mawas. - Sekundær målgruppe: det omkringliggende samfund samt resten af BOS Foundation, Mawas.

Resume:

BOS Foundation har siden deres grundlæggelse arbejdet med bevarelse af orangutangen. Der er inden for de seneste år desuden kommet et øget fokus på vigtigheden i, at støtte lokalbefolkningen med indkomst genererende aktiviteter og inddrage dem i naturbevarende projekter. I forbindelse med en afsluttende problemformulering er der blevet foretaget en behovsanalyse af BOS Foundation, Mawas organisation og deres ansatte inden for lokal udvikling. Denne viste, at der er et stort behov for kapacitets opbygning af organisationen indenfor kommunikation og implementering. For at øge succesraten af deres projekter er det nødvendigt at BOS Foundation, Mawas’ legitimitet øges og at de få nye og bedre redskaber til at facilitere lokal udvikling og fattigdomsbekæmpelse. Dette projekt fokuserer derfor på træning af BOS Foundation, Mawas ansatte i form af deltagelsesorienterede workshops mv. i kommunikation, behovsanalyse, management, organisationsudviklings, konfliktløsning mv.