Tilbage

Youth performing social audit and advocacy in the security and justice sector reform in Honduras

Organisation:

Viva Danmark

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.12.2014

Projekt slut:

31.03.2017

Beviliget beløb:

1.478.925,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Honduras

Lokale partnere:

  • Asociación para una Sociedad más Justa

Overordnede mål :

At skabe en aktiv ungdomsbevægelse i 4 regioner af Honduras - Western Region, Valle de Sula Metropolitan Area, Atlantic Coast, and Southern Region – som arbejder for fred og retfærdighed i landet ved at deltage kristisk og vagtsomt i den nuværende sikkerhedsreformproces.

Umiddelbare mål :

1. Træne ungdomsledere/grupper og individer som er relateret til ungdomsgrupper (Red Viva Honduras støttekomiteer og andre lokalgrupper) gennem APJs program “Security 101”, hvilket vil give dem indgående viden om temaer relateret til sikkerhed og retfærdighed og gøre dem i stand til at blive forandringsagenter på det lokale niveau. 2.Aktiv involvering af ungdomsledere/grupper og individer som er relateret til ungdomsgrupper (Red Viva Honduras støttekomiteer og andre lokalgrupper)I social monitorering og politisk og social fortalervirksomhed og andre APJ initiativer og events, der fremmer fred og retfærdighed.

Målgrupper :

a) Unge fra fattige lokalsamfund b) voksne som støtter unge i deres fortalervirksomhedsarbejde. De befinder sig hovedsageligt i de 4 regioner: Western Region, Valle de Sula Metropolitan Area, Atlantic Coast, and Southern Region. Alder: 16-24 år.

Resume:

I dette projekt trænes ungdomsledere og medlemmer af voksen-støttegrupper, som støtter unge, i at lave social monitorering og fortalervirksomhed rettet mod den nuværende sikkerhedsreformproces i Honduras. Projektet giver ligeledes de unge en platform, hvorfra de udøver social monitorering og fortalervirksomheds-aktiviteter, såsom pressemøder, demonstrationer, møder med myndighedspersoner osv., for at holde regeringen samt regionale og lokale myndigheder til ansvar for en transparent og effektiv proces i udviklingen af en ny sikkerhedsreform. Projektets formål er at skabe en ungdomsbevægelse, som med afsæt i civilsamfundsalliancen Alliance for Peace and Justice (APJ) (en alliance som ASJ er organisatorisk vært for) arbejder aktivt for fred og retfærdighed i Honduras.