Tilbage

UNAPD membership empowerment project

Organisation:

Dansk Handicap Forbund

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.01.2011

Projekt slut:

31.12.2013

Beviliget beløb:

2.998.482,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Uganda

Lokale partnere:

  • Uganda National Action on Physical Disablility (UNAPD)

Overordnede mål :

At mennesker med handicap får opfyldt deres menneskerettigheder og at de er inkluderet i nationale udviklings programmer

Umiddelbare mål :

I 2013 vil UNAPD have kapacitet til at udføre rettighedsarbejde på nationalt niveau og I 12 udvalgte distrikter inden for fysisk tilgængelighed og adgang for mennesker med handicap til fattigdoms bekæmpelses programmer.

Målgrupper :

1500 personer med fysiske handicap hvor af ca. 50% vil være kvinder

Resume:

3 organisationer fra den danske handicapbevægelse (DHF, DBIA og DHIF) er gået sammen for at støtte en Ugandisk organisation af fysisk handicappede, UNAPD, med udviklingen af deres medlemsorganisationer samt rettighedsarbejde på nationalt og lokalt niveau. Rettighedsarbejdet vil fokusere på 2 områder: 1. Tilgængelighed til skole systemet på distrikts niveau samt endelig vedtagelse af UNAPDs tilgængeligheds standarter som en del af den nationale lovgivning. 2. Integration af mennesker med handicap i de nationale fattigdoms bekæmpelses programmer. Der vil blive arbejdet med det på nationalt niveau som et spørgsmål om rettigheder, mens der på lokalt niveau vil blive forsøgt at skabe reelle muligheder for at mennesker med handicap får de samme muligheder i programmerne som andre fattige i Uganda. Projektet forventes at have en direkte målgruppe på 1.500 personer samt at styrke især 12 af UNAPDs 40 medlemsorganisationer. Væsentligste risikomoment er parlaments valg i foråret 2011 hvilket kan give uroligheder og ændre nogle forudsætninger for rettighedsarbejde.