Tilbage

Quinoa

Organisation:

Landsforeningen Hjælp Børn i den 3. verden

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt A (under 0,2 mio)

Projekt start:

01.12.2005

Projekt slut:

30.06.2006

Beviliget beløb:

165.120,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Egypt, Arab Republic

Lokale partnere:

  • Green Desert Egypt

Overordnede mål :

At udbrede quinoaplanten, som er ekstremt rig på protein, vitaminer og mineraler til fattige ørkenområder, hvor man lever på et eksistensminimum. Planten er velegnet som føde for både mennesker og dyr.

Umiddelbare mål :

At finde den art af planten, som egner sig bedst under de betingelser, som findes i ørkenen. Herefter igangsætning af en egentlig dyrkning.

Målgrupper :

20 mænd og 10 kvinder deltager i hele forløbet. Mænd primært i markarbejde (mangler beskæftigelse). Kvinder primært i hjemlig tilberedning (skal ikke bebyrdes yderligere).

Resume:

Projektet går ud på at finde frem til den sort af quinoaplanten, som kan gro under de betingelser, der er ved Nuweiba i Sinaiørkenen og udbrede planten til flere ørkenområder. Derved kan levevilkårene for befolkningen i fattige ørkenområder bedres betydeligt, idet planten kan betyde føde for såvel mennesker som dyr. Quinoaplanten er ekstremt rig på protein af høj kvalitet og indeholder desuden stort set alle vitaminer og mineraler, man har brug for. Produkter fra planten kan være suppe, grød, mysli, mel, brød og pasta. Ved tilstrækkeligt store mængder af planten, kan produkterne fremstilles på industriel vis. Det kan betyde, at der også sker et økonomisk løft for en ellers særdeles fattig befolkning.. Landsforeningen Green Desert Danmark er en selvstændig afdeling under Landsforeningen Hjælp Børn i den 3. Verden. Green Desert Danmarks samarbejdspartner er Green Desert Egypt, hvis medlemmer primært er lokale beboere i Nuweiba, Sinai. I bestyrelsen sidder også et par repræsentanter for Det Egyptiske Landbrugsministrium, der er meget interesseret i projektet. Målgruppen er i første omgang den fattige ørkenbefolkning i Nuweiba al Muzeina med cirka 1500 beboere. På længere sigt, også befolkningen i andre ørkenområder.