Tilbage

Alleviating poverty through public-private dialogue

Organisation:

Dansk Industri

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Partnerskabsaktivitet

Projekt start:

15.04.2011

Projekt slut:

15.04.2012

Beviliget beløb:

493.183,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Burundi

Lokale partnere:

  • Chambre Fédérale de Commerce et d'Industrie du Burundi

Overordnede mål :

At reducere fattigdom og øge civilsamfundets indflydelse i Burundi ved at forbedre vilkårene for mikro, små og mellemstore virksomheder (MSMV)

Umiddelbare mål :

'- Øge dialogen mellem den private sektor og det politiske system for at forbedre vilkårene for mikro, små og mellemstore virksomheder - Øge CFCIBs interne organisatoriske kapacitet - Tilbyde services til medlemmerne af CFCIB med henblik på at styrke deres forretningsmuligheder

Målgrupper :

Den primære målgruppe er medlemmer af CFCIB, som omfatter en organisation for kvindelige iværksættere. Der vurderes at være ca. 126 medlemmer i alt. Den sekundære målgruppe er alle mikro, små og mellemstore virksomheder i Burundi Der er 3000 officielle virksomheder i Burundi og langt flere i den uformelle sektor.

Resume:

Burundi er et af fattigste lande i Afrika. Landet skal genopbygges efter borgerkrigen i 1993-2005, og der er behov for at øge antallet af arbejdspladser i den private sektor for at reducere fattigdommen. Det er nødvendigt at øge dialogen mellem regeringen og den private sektor for at forbedre mulighederne for at drive virksomhed i Burundi, og der er behov for, at den private sektor indgår i dialog med andre civilsamfundsaktører, herunder arbejdstagerorganisationer. Den private sektor har ikke været i stand til at spille denne rolle indtil nu, men for nylig blev erhvervsorganisationer i Burundi samlet i en landsdækkende paraplyorganisation, CFCIB, som har potentialet til at blive en stærk civilsamfundsaktør. Det kræver dog, at CFCIBs kapacitet øges betragteligt. Dette projekt vil gennem en række aktivitetsbaserede læringsprocesser opbygge kapaciteten i CFCIB til at indgå i politisk dialog og udbyde services til deres medlemmer med særligt henblik på at forbedre vilkårene for små og mellemstore virksomheder og dermed skabe grobund for vækst og reduktion af fattigdom.