Tilbage

Capacity development and income generating activities for OVC's In very poor families, UMP District, Zimbabwe

Organisation:

Disuzo Marondera Roskilde

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Projekt start:

01.09.2012

Projekt slut:

31.12.2014

Beviliget beløb:

967.000,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Zimbabwe

Lokale partnere:

  • Uzumba Orphan Care Trust (UOC)

Overordnede mål :

Forbedring I levevilkår for forældreløse og sårbare børn I meget fattige familier

Umiddelbare mål :

(I) forældreløse og sårbare børn bekendte med rettigheder og kvalificeret indenfor et antal produktive områder (II) Meget fattive omsorgsgivende familier med en produktiv basis (III) Uzumba arbejdende med Advocacy (mht Child Protection Committees)

Målgrupper :

Målgruppen er 1000 forældreløse og sårbare børn I meget fattige familier. Registrering viser overvæt af piger til drenge, men en lige kønsratio vil blive søgt gennemført.

Resume:

Projektet retter sig mod 1000 forældreløse og sårbare børn (OVC´s) i meget fattige familier, UMP District, Zimbabwe. Nøgleproblemet er deres levevilkår i familier med ingen selvstændig produktiv basis, en hunger periode, salg af arbejdskraft, piger som ikke går i skole, udsættelse for seksuel og fysisk udnyttelse mv. Projektet omfatter faserne: - Læring om rettigheder og færdigheder af OVC´s i et Skills Centre - Indkomstfremmende aktiviteter for meget fattige caretaker familier - Advocacy (Uzumba) rettet mod Child Protection Committees. Projektets mål er en transformation af sårbare og forældreløse børns levevilkår I meget fattige familier. For dette bygges på en række resourcer allerede tilstede I lokalsamfundet samt Uzumbas rettighedsbasede platform. Sigtet er at præsentere en model som kan repliceres.