Tilbage

Healthy for Life

Organisation:

Dansk Europamission

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Projekt start:

01.01.2013

Projekt slut:

31.12.2015

Beviliget beløb:

657.721,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Kyrgyzstan

Lokale partnere:

  • Issyk-Kul Community Development Centre (ICDC)

Overordnede mål :

Målet med projektet er at nedbringe dødelighed som følge af ellers forebyggelige sygdomme samt udvikle målgruppens kapacitet til at løse lokale problemer med egne ressourcer, udvikle civilsamfundet og drive fortalervirksomhed.

Umiddelbare mål :

Mål 1: Øget viden og forbedring af praksisser i forebyggelse af sygdom Mål 2: Bæredygtige landsbysundhedskomiteer der arbejder efter principper for civilsamfundsudvikling og faciliterer fortalervirksomhed Mål 3: Kapacitetsopbygning af ICDC

Målgrupper :

Primære målgrupper i hvert lokalsamfund pr. år (tallene er cirkatal og er baseret på tidligere erfaringer). • Lærere (44) og elever (770) begge køn, alle modtager træning. • Sundhedsarbejdere i landsbyen (4), primært kvinder. • Frivillige medlemmer af lokalt sundhedsudvalg (98), primært kvinder. • Repræsentanter fra hovedparten af husstande (930), primært kvinder. • Landmænd (40), primært mænd. Sekundære målgrupper er medlemmer fra husstanden der ikke går i skole eller blokgrupper samt naboer til bloktrænede. I alt fire lokalsamfund vil være mål for dette projekt, svarerende til anslået 7544 personer.

Resume:

Siden Sovjetunionens sammenbrud har Kirgisistan oplevet en dramatisk stigning i tilfælde af forebyggelige sygdomme. Spædbørnsdødeligheden er på 10 % og den forventede levetid er faldende. Dette projekt vil gennemføre træning af husholdninger, skolelærere, skoleelever, bønder og sundhedsmedarbejdere i fire landsbyer om hvordan tilfælde af forebyggelige kan sygdomme begrænses. Nogle deltagere vil blive trænet til selv at blive ledere. Udover træning er målet med Healthy for Life projektet, at kapacitetsopbygge målgruppen, så den sættes i stand til at analysere civilsamfundets egne problemer og lave fortalervirksomhed over for lokale myndigheder. Desuden vil partneren, Issyk kul Community Development Center, undersøge muligheden for at inddrage målgruppen i organisationen med det formål at føre fortalervirksomhed for denne og dermed styrke civilsamfundet i Kirgisistan.