Tilbage

Ability beyond disability: Female youth ambassadors advocate for equal rights and opportunities without marginalization

Organisation:

100% for Børnene

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Små Indsatser

Projekt start:

11.10.2019

Projekt slut:

11.10.2020

Beviliget beløb:

95.906,00 kr.

Indsatsen vedrører følgende verdensmål:

  • Mål 1: Afskaf fattigdom
  • Mål 3: Sundhed og trivsel
  • Mål 5: Ligestilling mellem kønnene
  • Mål 10: Mindre ulighed
  • Mål 17: Partnerskaber for handling

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Kenya

Lokale partnere:

  • Association for the Physically Disabled of Kenya

Overordnede mål :

Det overordnede mål for indsatsen er at styrke synligheden for unge kvinder med særlige behov i Kenyas civilsamfund blandt jævnaldrende og overfor lokale myndigheder.

Umiddelbare mål :

De umiddelbare mål for indsatsen er 1) at 30 udvalgte af APDKs ansatte har gennemgået en workshop der gør dem i stand til at arbejde med fortalervirksomhed og inddragelse af ambassadørerne, 2) at 10 kvindelige ambassadører har gennemgået 1-uges træning som stiller dem i stand til at udvikle og præsentere en kampagne for andre unge på 5 uddannelsesinstitutioner i Mombasa 3) at en kampagne og 1 event er afviklet af de 10 ambassadører og lokal projektkoordinator og 4) at APDK og de 10 ambassadørers erfaringer med fortalervirksomhed for unge piger med særlige behovs rettigheder deles med udvalgte aktører.

Målgrupper :

Den primære målgruppe inkluderer 30 ansatte hos APDK, 10 unge kvindelige ambassadører, cirka 500 studerende og cirka 100 øvrige interessenter.

Resume:

I Kenya er mennesker med særlige behov en stærkt marginaliseret gruppe, som står uden arbejdsmarkedet og politisk indflydelse. Dette projekt sætter fokus på unge kvinder med særlige behov, fordi de ofte oplever en triple diskrimination på grund af deres sociale status, deres køn og deres fysiske eller psykiske udfordring. Sammen med vores lokale partner: Association for the Physically Disabled of Kenya (APDK) vil vi gerne styrke disse unge kvinders synlighed i civilsamfundet og overfor lokale myndigheder. De har en stærk stemme, som de gerne vil bruge til at forandre deres lokalsamfund. De mangler bare støtten og kompetencerne til at bruge den. Det er formålet med dette projekt.