Tilbage

Sensitize, Learn, Adapt and Participate (SLAP) in the fight against Ebola (tidligere: Advocate to Educate for Sexual and Reproductive Health and Rigths)

Organisation:

Axis

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Projekt start:

15.09.2014

Projekt slut:

29.02.2016

Beviliget beløb:

725.307,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Sierra Leone

Lokale partnere:

  • Advocacy Movement Network (AMNet)

Overordnede mål :

Alle unge mennesker i Sierra Leone kender til samt udøver deres seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder (SRSR).

Umiddelbare mål :

1) Den 30.06.2015 udtrykker relevante NGOer og fagministerier interesse i at anvende 'Generation Dialogue' (GD) i deres arbejde med seksuel og reproduktive sundhed og rettigheder i lokalsamfund 2) Den 30.06.2015 arbejder en gruppe af civilsamfunds- og regeringsinteressenter koordineret og evidensbaseret med at integrere seksuel og reproduktive sundhed og rettigheder i pensum og læseplaner i grundskolen.

Målgrupper :

Primær målgruppe: 16 GD facilitatorer 192 beboere i de fire landsbyer 60 lokale regerings- og civilsamfundsinteressenter 15 Embedsmænd i Kambia 18 medlemmer af Childrens Forum Network 8 lærere i Freetown 22 embedsmænd og politikere på uddannelsesområdet og fra ministerierne Sekundær målgruppe: 400 beboere i de fire landsbyer, der deltager i de offentlige møder i landsbyerne (inkl. traditionelle og religiøse ledere) 80 elever på test-skolerne i Freetown

Resume:

Det overordnende formål med projektet ”Advocate to Educate for Sexual and Reproductive Health and Rights” er, at bidrage til at unge mennesker i Sierra Leone kender til og udøver deres seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder (SRSR). Unge i Sierra Leone oplever en række vanskelligheder, og særligt pigerne er udsatte for seksuelle overgreb og risikoen for tidlig graviditet. Projektet vil ved brug af en metode til dialog i lokalsamfund på tværs af generationer (GD tool) øge viden om og kendskab til SRSR. Resultaterne fra dette vil - sammen med et studie af lærebogsmateriale og pensum, der er under udvikling - føde ind til projektets fortalerarbejde for inklusionen af SRSR i skolernes pensum. I fortalerarbejdet vil der i høj grad blive fokuseret på en rettighedsbaseret tilgang for herigennem særligt at adressere de store udfordringer med seksuelle overgreb og uønskede graviditeter blandt unge i Sierra Leone.