Tilbage

Gulu Rural Women Vocational training and Network development

Organisation:

Dansk-Ugandisk Venskabsforening

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Projekt start:

01.01.2012

Projekt slut:

31.07.2014

Beviliget beløb:

787.000,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Uganda

Lokale partnere:

  • Dioce of Northern Uganda
  • Mothers Union

Overordnede mål :

At forbedre de sociale og økonomiske levevilkår for kvinder i Gulu-området, som har haft begrænset eller ingen adgang til uddannelse.

Umiddelbare mål :

At skabe et forum, hvor unge kvinder kan mødes og forbedre deres levevilkår økonomisk, socialt og kulturelt. At styrke, opbygge og synliggøre Women Development Center, WDC, som uddannelses- og støtteinstitution for dårligt stillede kvinder

Målgrupper :

Primær målgruppe: Ca. 100 dårligt stillede kvinder i Gulu-området, som pga. krigen har begrænset skolegang bag sig, forventes at gennemføre den 1-årige uddannelse på WDC i løbet af projektperioden. Desuden ca. 150-200 tidligere studerende på WDC, som er eller vil blive medlemmer af netværksgrupperne i lokalområderne. Sekundær målgruppe: Kvindernes familier, andre kvinder i lokalsamfundet, fx medlemmer af Mothers’ Union eller andre kvinder, som kan blive inddraget i og få udbytte af netværksgrupperne.

Resume:

• At støtte kvinder, når de efter endt uddannelse på Women Development Center etablerer sig i lokalsamfundet, ved at opbygge netværksgrupper, hvor kvinderne kan udvikle sig yderligere som enkeltindivider og i grupper og dermed forbedre deres levevilkår økonomisk, socialt og kulturelt. • At opbygge WDC’s kapacitet som uddannelses- og støtteinstitution for dårligt stillede kvinder, ved at udvikle uddannelsen på centret kvalitativt med henblik på at give kvinderne en praktisk orienteret uddannelse, der udruster dem til at iværksætte indkomstskabende aktiviteter. • At opbygge centrets administrative og indkomstskabende kapacitet og styrke organisationens rolle som civilsamfundsaktører i et post-conflict område.