Tilbage

Trianglen - Styrkelse af partnerskabsudvikling med ASK og 18 nepalesiske landsbyer i Syangja og Kavre distrikterne

Organisation:

TRIANGLEN

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Partnerskabsaktivitet

Projekt start:

01.01.2013

Projekt slut:

30.06.2014

Beviliget beløb:

498.236,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Nepal

Lokale partnere:

  • Islamic Charity Organization for Zahria and Hagar Al-Nawateya (RAD)
  • losp

Overordnede mål :

At konsolidere samarbejdet mellem partnerne, øge Aapasi Sahayog Kendras (ASK) og landsbykomiteernes kapacitet, og konsolidere den danske ressourcebase.

Umiddelbare mål :

'- ASKs kapacitet som partner og rådgiver for landsbyerne skal styrkes. - Landsbykomiteerne skal styrkes i deres lederskab, evne til dialogprocesser, viden om bæredygtig udvikling, prioritering, planlægning og fortalervirksomhed ud fra en rettighedsbaseret tilgang. - Trianglens kapacitet, der som afledt effekt af 1 og 2 bliver styrket mht. planlægning, dokumentation, samarbejdsprocesser og tilbagevendende aktiviteter samt kommunikation til ressourcebasen.

Målgrupper :

Indirekte er den primære målgruppe beboerne i de 18 landsbyer med et indbyggerantal på op til ca. 500, dvs. i alt 6-8.000 mennesker, hvoraf kvinderne udgør 55-60 %. Direkte er den primære målgruppe de 18 landsbykomitéer, bestående af 126 mænd og kvinder ligeligt fordelt. Derudover ledelsen af ASK og Trianglen og de ansatte i ASK. Den sekundære direkte målgruppe er VDC sekretærerne og andre relevante myndigheder i Nepal. Den sekundære indirekte målgruppe er Trianglens danske ressourcebase.

Resume:

Partnerskabsaktiviteten skal styrke ASK og Trianglens fælles formulerede udviklingsmål: Fremme af stærk lokal, inkluderende og demokratisk organisering for at forbedre livsvilkår; dels gennem egne aktiviteter, dels gennem fortalervirksomhed i forhold til lokale myndigheder. 1) Styrke konsensus og samarbejdet om udviklingsmål mellem ASK, Trianglen og landsbykomiteerne, herunder internt mellem landsbykomiteerne. 2) ASKs kapacitet som partner og rådgiver for Trianglen, landsbyerne, og landsbykomiteerne skal styrkes. Fokus er på: Facilitering af lokale demokratiske processer, herunder mobilisering, organisering, planlægning og prioritering af aktiviteter samt støtte til fortalervirksomhed. 3) At sikre god rapportering til ressourcebasen i Danmark, så denne vedligeholdes og øges, hvorved fundamentet for partnerskaberne konsolideres.