Tilbage

Community capacity building in Tree Planting and Solar

Organisation:

Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.01.2011

Projekt slut:

31.12.2013

Beviliget beløb:

1.449.171,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Uganda

Overordnede mål :

At opnå forbedrede levevilkår ved adgang til strømforsyning og sikre bevaring af naturressourcer.

Umiddelbare mål :

Småbønder oplæres i at plante træer og påbegynder lokale planteskoler og beplantninger. De oplyses om solenergi, herunder hvordan det kan forbedrer deres levevilkår, anskaffes, installeres og vedligeholdes. De introduceres til, hvordan de ved at plante træer, kan tjene penge, spare op, låne og søge støtte til yderligere forbedringer i hjemmene og i landsbyerne.

Målgrupper :

200 landsbybeboere, mænd som kvinder, der hver repræsenterer en familie, i hver af i alt 14 udvalgte landsbyer i Amuria, Tororo, Arua, Lira, Mukono, Luwero og Kalangala= 2800 personer.

Resume:

I projektet ”Kapacitetsopbygning indenfor træ plantning og solenergi” vil JEEP efter anmodning fra deres medlemmer igangsætte træ planteskoler og drift af træbeplantninger til gavn for landsbysamfund og individuelle familier i 7 fattige distrikter uden strømforsyning. Støttet af økonomisk rådgivning og oplæring indenfor solenergi, vil salg af stiklinger, træ til byggeri og brænde, samt frugt, gøre deltagerne i stand til at forbedre deres levevilkår, herunder få lys i egne hjem, og igangsætte opsparing til fælles installationer i deres handelscenter og skole, samt lys og nedkøling af medicin i deres sundhedscenter.