Tilbage

Kvinders stemme - Monitorering af kvinders rettigheder under CEDAW Konventionen i Indien

Organisation:

Sex & Samfund

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Projekt start:

01.02.2003

Projekt slut:

31.10.2004

Beviliget beløb:

471.718,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • India

Lokale partnere:

  • SAHAYOG
  • Uttar Pradesh

Overordnede mål :

Styrkelse af kvinders rettigheder i Nordindien.

Umiddelbare mål :

a. Forbedret kapacitet blandt 12 kvinde- og sundheds-NGO’er (i de 3 delstater i Nord-indien) til at monitorere og være fortaler for implementering af CEDAW-konventionen. b. Udarbejdet en alternativ CEDAW rapport (skyggerapport) om status af implementeringen af Artikel 12 og de generelle anbefalinger 19 og 24 under CEDAW i Indien. Rapporten har til formål at synliggøre lokale kvinders stemme og erfaringer i mindst 3 delstater i det nordlige Indien, inden den næste officielle CEDAW landerapport skal afleveres i januar 2004.

Målgrupper :

Primære målgruppe: Cirka 30 kvinder og 20 mænd fra 12 kvinde- og sundheds NGO’er fra delstaterne Uttar Pradesh, Bihar og Jharkhand. Sekundære målgruppe: Kvinder og mænd i de lokalsamfund, hvor de udvalgte NGO’er arbejder. Således vil målgruppen primært bestå af kvinder fra ovennævnte delstater. NGO’ernes arbejde er fokuseret på de fattigste dele af befolkningen, blandt andet kasteløse, oprindelige folk, etniske og religiøse mindretal og fattige bønder. Tertiær målgruppe: Repræsentanter fra den nationale regering og lokalstyrer i de 3 delstater, samt andre aktører, der anvender CEDAW-rapporten i deres arbejde.

Resume:

Projektet sigter mod at undervise kvinder fra de 3 delstater i deres rettigheder og styrke civilsamfundsorganisationer i at følge op på CEDAW-konventionen, så de kan holde den indiske stat ansvarlig for, at konventionen overholdes. Advocacy aktiviteter og at skabe dialog med beslutningstagere indgår også som elementer i projektet, som har 3 hovedkomponenter: 1.Kapacitetsopbygning til lokale civilsamfundsorganisationer i kvinders rettigheder/ monitorering af CEDAW konventionen. 2.Udarbejdelse af en skyggerapport til CEDAW komitéen. 3.Videreformidling af erfaringer fra projektet i en dansk kontekst (dansk informationsmateriale og aktiviteter).