Tilbage

Alleviating Poverty through Capacity Building of Red Empresarias de Nicaragua

Organisation:

Håndværksrådet

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Partnerskabsaktivitet

Projekt start:

01.04.2012

Projekt slut:

31.08.2013

Beviliget beløb:

498.871,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Nicaragua

Lokale partnere:

  • Red Empresarias De Nicaragua (REN)

Overordnede mål :

Bekæmpelse af fattigdom i Nicaragua

Umiddelbare mål :

At opbygge kapacitet og videreudvikle et finansielt bæredygtigt netværk for nicaraguanske erhvervskvinder i både den formelle og den uformelle sektor

Målgrupper :

Projektet retter sig mod REN’s sekretariat (2) og bestyrelse (7), dets medlemmer (130) som er erhvervskvinder i den formelle sektor, men også mod potentielle kvindelige medlemmer i den uformelle sektor i landdistrikterne (100+).

Resume:

Partnerskabet mellem det nystartede netværk for erhvervskvinder Red Empresarias de Nicaragua (REN), Håndværksrådet og VIRKSOMME Kvinder har som udviklingsmål at bekæmpe fattigdom i Nicaragua ved at sikre REN som bæredygtigt netværk og motor for øget vækst og beskæftigelse blandt kvindelige entreprenører i Nicaragua. Dette skal ske ved at styrke netværkets organisatoriske kapacitet, fortalervirksomhed og CSR-profil. Trods RENs unge alder har det allerede 130 medlemmer. Håndværksrådet og VIRKSOMME Kvinder skal støtte REN i at skabe værdi for deres medlemmer og for erhvervskvinder generelt ved at arbejde hen mod følgende mål: 1) skabe forretningsudvikling for medlemmerne; 2) sikre at erhvervskvinder har en stemme i landets handelskamre og andre relevante fora; 3) understøtte virksomme kvinder og iværksættere fra landområderne og fra den uformelle sektor i at formalisere deres virksomheder.