Tilbage

Youth Forum Project

Organisation:

Ghana Venskab

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Projekt start:

01.01.2008

Projekt slut:

01.03.2009

Beviliget beløb:

399.732,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Ghana

Lokale partnere:

  • Association of social workers of Kyrgyz Republic (ASKWR)

Overordnede mål :

Unge mennesker er blevet styrket i at deltage aktivt i udviklingen af deres egne liv og det samfund de lever i.

Umiddelbare mål :

Et fysisk sted, et ungdomshus, er blevet etableret og styres af unge mennesker. Ungdomsaktiviteter (ungdomsforum 2008, stævner og minifora), hvor unge kan mødes og inspirere hinanden, har fundet sted. Ungdomsorganisationers kapacitet er blevet styrket gennem organisatorisk og finansiel støtte. Udvalgte ungdomsorganisationer har formuleret og implementeret mindre ungdomsaktiviteter.

Målgrupper :

Den primære målgruppe defineres som unge i Northern Region, herunder specifikt 15 unge der udvælges til at deltage i træning og med særlige ansvarsområder samt 10 udvalgte ungdomsorganisationer. Der vil desuden være særligt fokus på inddragelse af unge kvinder og unge fra dårligt stillede lokalsamfund. Det skønnes at ca. 1550 unge vil drage direkte fordel af projektet. Desuden forventes en bredere kreds af unge og deres lokal¬amfund at drage indirekte fordel af projektet.

Resume:

Dette pilotprojekt, i samarbejde mellem GV og partnerorganisationen YARO, tager udgangspunkt i ghanesiske unges visioner og forslag, defineret under et ungdomsforum sommeren 2007. En ungdomsprojektkomite er blevet valgt som styrende organ blandt de deltagende på Ungdomsforum. Aktiviteterne består af en ungdomshuskomponent (de unges eget fysiske sted), en ungdomsrally komponent (der udvikler ungdomsforumkonceptet), en træningskomponent og en ’mini grant’ komponent, hvor ungdomsorganisationer kan ansøge om økonomisk tilskud. Tilgangen er deltagerorienteret, bygger på frivillighed, rollemodeller og ’ung til ung’ metoder. Målet er, at unge gennem projektet bliver inspireret og styrket til aktivt at deltage i udviklingen af deres samfund. Projektet finder sted i Tamale og omkringliggende distrikter i Ghana og ca. 1500 unge forventes at drage direkte fordel af projektet.