Tilbage

Med kulturen som løftestang – at udvikle og forbedre livsgrundlaget for en gruppe af unge i Tamale, Nordghana. Cultural awareness – a tool for sustainable development among young people in Tamale, Ghana

Organisation:

Foreningen til støtte for Tamales Youth Home Cultural Group, Ghana

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt A (under 0,2 mio)

Projekt start:

01.01.2017

Projekt slut:

31.12.2018

Beviliget beløb:

196.399,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Ghana

Lokale partnere:

  • Tamale Youth Home Cultural Group (TYHCG)

Overordnede mål :

Den overordnede målsætning med projektet er, at flere unge i Tamale omkring Youth Home har fået et bedre økonomisk livsgrundlag og at TYHCG fortsat er et samlingssted for børn og unge.

Umiddelbare mål :

De konkrete projektmål er at bidrage til at videreudvikle Youth Home via: 1. Videreudvikling af syværkstedet. 2. Oprettelse af et kulturformidlings- og turistkontor. 3. Videreudvikling af organisationen omkring TYHCG, der matcher syværkstedets og kulturformidlings- og turistkontorets aktiviteter.

Målgrupper :

Projektets primære målgruppe og deltagere er 25 medlemmer af TYHCG fordelt på ledere for diverse aktiviteter, 5 syersker, der er uddannet på Youth Home, samt menige medlemmer. Deltagerne i projektet er mellem 20-45 år, og der indgår både mænd og kvinder i samtlige aktiviteter. Der vil sandsynligvis være en overvægt af kvinder i aktiviteterne omkring syværkstedet og en overvægt af mænd omkring kulturformidlings- og turist kontoret. Der er en lang række sekundære målgrupper såsom: De øvrige medlemmer af TYHCG ca. 90 medlemmer i alderen fra 15-30 år samt disses forælder, lokalsamfundet omkring Youth Home, herunder politikere og embedsmænd, naboværksteder så som batik- og trommeværksted, besøgende hos Youth Home samt den lokale cafe ”spotten” samt gadesælgere, der kommer forbi Andre sekundære målgrupper er: Contemporary tekstildesignere fra Ghana og lokale lærere i regnskab og miniforretningsplan

Resume:

Tamale Youth Home Cultural Group (TYHCG) er en NGO, der har til huse på Youth Home, som er en institution for børn og unge i byen Tamale oprettet af den ghanesiske stat og regionen, Nordghana. Omkring 90 børn og unge er medlemmer af gruppen og mødes dagligt til flere forskellige aktiviteter såsom tromning, dans, syværksted, trommeværksted, batikværksted mv. Dette projekt har til formål at gøre det muligt for flere unge i Tamale omkring TYHCG at få et forbedret økonomisk livsgrundlag og at sikre, at TYHCG fortsat er et forbillede for børn og unge. De konkrete projektmål er at bidrage til at videreudvikle TYHCG via (1) en videreudvikling af syværkstedet på Youth Home, via (2) oprettelsen af et kulturformidlings- og turistkontor og via (3) en videreudvikling af organisationen omkring TYHCG, der matcher syværkstedets og kulturformidlings- og turistkontorets aktiviteter. Projektet drives i et samarbejde med den danske støtteforening (FTYHCG).