Tilbage

Diversifying landscapes and improving livehoods in two communes in Cat Tien District, Lam Dong Province, Vietnam

Organisation:

WWF - Verdensnaturfonden

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.04.2008

Projekt slut:

29.02.2012

Beviliget beløb:

2.850.042,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Vietnam

Lokale partnere:

  • WWF- Vietnam

Overordnede mål :

At bidrage til forbedring af levevilkårene for lokalbefolkningen i bufferzonen til Cat Tien nationalparken og at reducere presset på naturressourcerne.

Umiddelbare mål :

Forbedre levevilkårene for småproducenter baseret på en planlagt bæredygtig udnyttelse af naturressourcerne, inklusiv introduktion til og anvendelse af mere bæredygtige landbrugs-praksisser. Styrke lokale og nationale grupper med viden og evne til at rejse deres sager for at skabe bedre rammer for smålandbrug og medvirke til at reducere miljøproblemer ved produktionerne.

Målgrupper :

Den primære målgruppe består af 750 familier, ca. 3750 personer, mens den sekundære målgruppe består af ca 3-4.000 personer. Mindst 50% i den primære målgruppe er kvinder.

Resume:

Projektet vil bidrage til at skabe bæredygtig udvikling i fattige landområder i bufferzonen til Cat Tien nationalparken, gennem optimeret produktion af cashew samt introduktion af diversificeret landbrug og kakaoproduktion. Dette er i tråd med myndighedernes prioritering og markedets efterspørgsel. Samtidig vil der blive fokuseret på miljøbevidstgørelse for at lette presset på naturressourcerne, samt organisationsudvikling og fortalervirksomhed for at styrke rammerne for bæredygtig kakao og cashew-produktion i Vietnam. Organisationsudviklingen og fortalervirksomheds-indsatserne vil finde sted på både lokalt og nationalt plan. Lokalt vil der blive skabt producentgrupper der både vil blive i stand til at forhandle bedre vilkår overfor opkøbere samt arbejde for bedre støtte fra de lokale myndigheder. På nationalt plan vil WWF blive organisatorisk styrket og få forbedret potentialet for at gøre en forskel for miljøet og lokalbefolkningen.