Tilbage

Human rights to women in Zimbabwe

Organisation:

Ulandssekretariatet - DTDA

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.03.2012

Projekt slut:

28.02.2014

Beviliget beløb:

2.320.368,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Zimbabwe

Lokale partnere:

  • Women of Zimbabwe Arise (WOZA)

Overordnede mål :

Kvinder i Zimbabwe har styrket social retfærdighed og menneskerettigheder i Zimbabwe.

Umiddelbare mål :

WOZA leder den sociale bevægelse for bedre menneskerettigheder i Zimbabwe og er fortaler for demokrati og social retfærdighed.

Målgrupper :

Den direkte målgruppe er mindst 6,100 WOZA repræsentanter Den tilsigtede målgruppe er mindst 80,000 medlemmer og indbyggere – især kvinder med valgret. Ca. 70-80 % af målgruppen vil være kvinder, fordi WOZA næsten udelukkende består af kvinder.

Resume:

Dette projekt støtter Zimbabwiske kvinders ret til social retfærdighed og almene menneskerettigheder i Zimbabwe ved at støtte civilsamfundet i at bidrage til en gennemsigtig demokratiseringsproces og udviklingen af en ny og folkelig forfatning i Zimbabwe. Formålet med dette projekt er at styrke den nødvendige kapacitet hos ledelsen, undervisere og aktive i den sociale bevægelse WOZA til at agitere og lobby for en folkelig deltagelse i demokratiseringsprocessen om den nye forfatning samt at styrke WOZA’s kapacitet til at mobilisere befolkningen og gennemføre offentlige oplysningsindsatser, der er nødvendige for at genetablere de demokratiske strukturer i landet. Det er på denne baggrund, at Ulandssekretariatet på vegne af Zimbabwe-komite’en anmoder om støtte til samarbejdet med organisationen ”Women of Zimbabwe Arise” i Zimbabwe.