Tilbage

Aktivitetshus for unge forældreløse

Organisation:

Disuzo Kwekwe

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Projekt start:

01.07.2007

Projekt slut:

01.08.2009

Beviliget beløb:

385.700,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Zimbabwe

Lokale partnere:

  • Phakamani

Overordnede mål :

Styrke kapaciteten i Phakamani, så de bliver rustet til at give kurser og træning til forældreløse unge.

Umiddelbare mål :

1. At styrke kapaciteten i Phakamani 2. At en række unge får redskaber til at skabe sig en mindre indkomst. 3. At deltagerne får kvalificeret viden om HIV/AIDS, så de får en mindre risikofyldt hverdag.

Målgrupper :

Projektets primære målgruppe er unge forældreløse kvinder og mænd i alderen 15-25 år i Kwekwe District. Dog en større %-del af unge piger.

Resume:

Projektet går ud på - i samarbejde med Phakamani - at lave et aktivitetshus, som forældreløse unge i alderen 15-25 kan benytte. Aktivitetshuset skal indeholde forskellige tilbud, såsom et syværksted og computercafé og et forum, hvor der kan oplyses om HIV/AIDS. Målet er, at give de unge nogle redskaber til at klare sig bedre i deres hverdag i form af færdigheder i syning, computer og mindre risikofyldt adfærd ift. AIDS. P.t. bliver de let ofre for et liv med kriminalitet, prostitution, vold og er lette at rekruttere til at skabe politisk uro. Phakamani har i den tid, de har eksisteret, oprettet en computercafé og syværksted, som kører med begrænsede midler og p.t. er selvbærende. Disse vil danne grundlag for Aktivitetshusets aktiviteter.